Регион

Пољопривредници Федерације БиХ пријете блокадом путева

009524

Пољопривредна удружења и савези Федерације БиХ запријетили су да ће блокирати граничне прелазе и путеве на подручју Федерације због игнорисања њихових захтјева за смјену федералног министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Јерка Иванковића Лијановића.

Један од чланова Координације ових удружења Мехмед Никшић рекао је данас да су, након што се предсједник Федерације БиХ Живко Будимир прогласио ненадлежним за смјену Лијановића, потрошили све институционалне механизме, па је блокада Федерације, коју планирају половином фебруара, једино што им је преостало.

Никшић је поновио да Лијановићу замјерају ненамјенско и нелегално трошење буџетских средстава, непоштовање закона о пољопривреди и о подршкама, непоштовање закључака Федералне владе и Парламента, донесених ради спрјечавања криминалних радњи и планско уништавање домаће производње у корист увозничких лобија.

Он је казао да за све наведено има „необориве доказе“ и да Координација има спреман свој приједлог програма пољопривредних подстицаја за 2013.

Најавио је и кривичну пријаву против федералног министра пољопривреде, којом пољопривредници намеравају да докажу своје тврдње и „спријече наставак пљачке“, пренијели су бх медији.

Коментариши чланак

Коментара