Вијести, Регион

СИНДИКАТ ПЕНЗИОНЕРА: Вучићева прича о повећању пензија је – покушај обмане

ПРЕД ИЗБОРЕ  ТВРДИО ДА ЋЕ ПЕНЗИОНЕРИ БИТИ ПОСЛЕДЊИ НА КОЈЕ ЋЕ УДАРИТИ, А БИЛИ – ПРВИ

        УДРУЖЕЊЕ Синдикат пензионера Србије оценило је данас да су најаве премијера Александра Вучића о повећању плата и пензија у овој години, „покушај обмане“ у функцији стишавања све већег незадовољства грађана због пада стандарда.

        Због тешке ситуације и због тога што су пензионери изгубили сваку наду да ће влада мерама које предузима стање поправити, Синдикат пензионера ће 15. априла организовати протест на Тргу Николе Пашића.

        Синдикат је подсетио да је премијер пре годину дана у предизборној кампањи рекао да ће пензионери бити последњи којима ће пензије бити угрожене, „а потом је прво посегнуо у њихове џепове“.

        Пензионери су поручили премијеру да им „прво врати оно што им је неуставно отето“, а да за „евентуално повећање пита ММФ“.

         „Супротно мишљењима економских стручњака и оценама Фискалног савета, сервира нам се прича о тренутном, краткорочном повећању акцизних прихода у буџету, а крије чињеница да је јавни дуг само у фебруару повећан за 500 милиона евра и износи 27,2 милијарде евра, што представља 73,2 одсто БДП-а Србије“, наведено је у саопштењу тог удружења.

        Синдикат подсећа да се влада обавезала недавно потписаним споразумом са ММФ-ом да средства добијена овим аранжманом неће определити у потрошњу, односно у повећање плата и пензија, осим евентуално у инвестиције.

Ко тренира памћење пензионера? / Карикатура Новица Коцић

Ко тренира памћење пензионера? / Карикатура Новица Коцић

Све то, како наводе, указује да се суочавамо са све тежим животним условима, новим смањењем плата и пензија и најавама нових отпуштања.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *