Вијести, Регион

СЕЛАКОВИЋ: Србија је ојађена, зато Вучић прави владу националног спаса

ВУКОМАНОВИЋ ИЗБЕГЛА ДА ОТКРИЈЕ – ДА ЛИ ЋЕ ДАЧИЋ БИТИ МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА

  • Члан Председништва Демократске странке Борислав СТЕФАНОВИЋ: СНС храбро бира шест министарстава, а остала даје експертима како би покрили њену некомпетентност
  • ФАКТИ: Не се може препакована влада Вучић-Дачић, којој ни реконструкција није помогла, продавати за нову, а поготово за некакву владу националног спаса! Нема владе националног спаса са странкама које су најбоље прошле на изборима које је безмало половина бирача бојкотовала!

ПОТПРЕДСЕДНИК напредњака Никола Селаковић изјавио је да је ситуација у Србији таква да СНС, и поред велике изборне победе, мора да направи „владу националног спаса„ и да ће то бити прва влада, после више од 10 година, на чијем челу ће бити „изузетно јака политичка фигура”.

Селаковић је, гостујући на РТС, рекао да је добрим делом извесно које ће странке ући у владу, будући да су финализовани готово сви детаљи са СВМ, која ће имати државне секретаре, да се чека да СПС на својим страначким органима донесе одлуку о уласку у владу, а да је „суверена одлука НДС да себи затвори врата”.

Он је рекао да ће и СПС највероватније бити у влади, али није говорио о детаљима, наводећи да „неке од детаља не зна, а да не жели да износи делимичне податке”.

Упитан да ли ће бити потписани класични коалициони споразуми, Селаковић је рекао да је већ најављено да ће средином следеће седмице бити потписан коалициони споразум са СВМ и да претпоставља да ће тако бити и са другим партнерима.

Упитан да ли ће функционер НДС Миодраг Ракић бити у влади, Селаковић је подсетио да је лидер напредњака Александар Вучић раније јасно рекао да се неће парцијално разговарати ни са ким из НДС или неке друге странке.

Никола Селаковић

Никола Селаковић

И Марко Ђуришић из НДС, који је са Селаковићем гостовао у истој емисији, рекао је да, „колико зна”, Миодраг Ракић неће ући у владу јер то, како каже, „није принцип на којем су се договарали да функционишу”.

„Не видим шта је спорно и да Мики Ракић уђе у владу, али ја колико знам – то се неће десити„, рекао је Ђуришић.

Говорећи о разговорима о формирању владе, Селаковић је рекао да је Србија „ојађена„ и да је СНС принуђена да и, поред успеха на изборима, прави „владу националног спаса”, што је, како је навео, била и главна намера Вучића кад је позвао све да разговарају о влади.

Он је рекао да је важно и добро то што ће на челу владе бити изузетно јака личност која је убедљиво добила изборе, подсетивши да су у претходном периоду премијери били Мирко Цветковић, Војислав Коштуница и Ивица Дачић.

Дијана Вукомановић

         Потпредседница СПС Дијана Вукомановић рекла је да је СПС вољан да настави реформску и проевропску политику са СНС.

Упитана да ли ће лидер социјалиста Ивица Дачић бити шеф дипломатије, Вукомановић је одговорила да не жели да лицитира, додајући да је Дачић добио мандат да преговора у име социјалиста, а није желела да говори ни о томе колико ће СПС имати места у влади.

На питање да ли би прихватила министарско место, Вукомановић је одговорила да ће бити „задовољна и почаствована да буде посланик у Скупштни”.

Додајући да је листа око СПС добила подршку пола милиона грађана, Вукомановић је рекла да према тим грађанима осећају одговорност да наставе политику која је дала историјске резултате.

Марко Ђуришић из НДС рекао је да ће та странка, из опозиционих редова, подржавати сваки предлог ако буде водио ка бољем животу у Србији.

„Бићемо опозиција, то није ништа страшно, у свим политичким друштвима постоји власт и опозиција”, рекао је Ђуришић и додао да су, за разлику од СПС, показали да им улазак у власт није једини принцип.

Он је поновио став странке да неће у владу у којој су социјалисти јер, како наводи, не верују да реформе могу да се остваре уз СПС.

„Погледајте резултате рада министарстава и јавних предузећа које су држали кадрови СПС, као и афере у које су укључени високи функционери СПС”, рекао је Ђуришић.

Члан Председништва Демократске странке Борислав Стефановић рекао је да је ДС једина опозиција, наводећи да СНС „храбро бира шест министарстава, а остала даје експертима како би покрили њихову некомпетентност”.

 

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *