Вијести, Регион

Селаковић рекао да је УСС ненадлежан за Бриселски споразум и – УСС се прогласио ненадлежним

ВЕЋИНОМ ГЛАСОВА ОЦЕНИО ДА ЈЕ РЕЧ О ПОЛИТИЧКОМ, А НЕ О ПРАВНОМ ПИТАЊУ

  • ФАКТИ: Ево, паде Србија и до тога да њен Уставни суд ВЕЋИНОМ гласова одлучи да нешто крупно, нешто што је као комета ушло у само постојање државе и народа, прогласи за политичко а не правно питање. При том је УСС око тог тобоже „политичког питања“ обилазио много дуже него иједна киша Крагујевац. Ако је заиста само „политичко“, па што то не објавише бар пре пола године?! То је бар било лако. Уосталом, ако је заиста ПОЛИТИЧКО – онда је одлука требало да буде једногласна. Прегласавање је доказ да Бриселски споразум није политичко питање, а ни власт ни већина у УСС не схватају да за њих није добро да СЛОМЕ све што су у стању да у неком моменту сломе

        УСТАВНИ суд Србије одбацио је захтев за оцену уставности Бриселског споразума Београда и Приштине, јер је већином гласова оценио да је реч о политичком, а не правном питању, преноси дневни лист „Политика“ у издању од понедељка.

        Како наводи лист, одлука је донета на 35. седници Уставног суда 10. децембра, претходило јој је више припремних рочишта, а главна расправа трајала је цео дан.

        Према сазнањима „Политике“, суд је на 40 страница образложио одлуку о одбацивању предлога, али образложење још није објавио на званичном сајту.

        Подносилац предлога била је посланичка група Демократске странке Србије.

Никола Селаковић

Никола Селаковић

Министар правде Никола Селаковић изјавио је средином ове године да УСС треба да се прогласи ненадлежним за утврђивање уставности бриселског споразума јер је реч о политичком акту.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *