Вијести, Регион

Сарајевска полиција саслушава организаторе протеста

030818

Полицијска управа Центар Сарајево почела је саслушавати учеснике блокаде Парламента БиХ, потврђено је у МУП-у Кантона Сарајево јавља портал klix.ba.

Полиција је прво саслушала Нихада Аличковића, једног од организатора протеста испред зграде Парламента БиХ. Како је казао за портал, позив на саслушање је добио у својству свједока, а у записнику о саслушању наведен је као осумњичени.

„То је довољан доказ у каквој земљи живимо. Очекивао сам да ће због притисака одређених политичара из Парламента БиХ доћи до овога. Шта ће бити, не знам. У сваком случају, не осјећам се кривим, већ поносним, првенствено на грађане који су изашли на улицу и показали зубе, али и достојанство“, казао је Аличковић.

Он тврди да против учесника демонстрација, међу којима је и он, полиција нема никакве доказе. „Не могу нас кривично гонити. Нема никакве штете на објекту, нити је неко нападнут“, додаје саговорник портала.

„Питали су ме да ли сам покретач или организатор протеста, да ли знам ко је користио мегафон, да ли сам наговарао грађане на блокаду зграде Парламента и саобраћајница, да ли сам наговарао на насиље, нарушавање јавног ред и мира…“, појашњава Аличковић.

Након Аличковића, на саслушању је био и Шемсудин Маљевић. Он каже да полиција од разних служби прикупља податке о догађајима на протестима.

„Засад смо у својству свједока, али мислим да је у суштини својство осумњиченог. Мислим да се припрема случај против нас. Коме се тачно шта пакује и спрема, стварно не знам. Рекао сам им да су протести били мирни и достојанствени и то је то“, каже Маљевић.

Полиција је јуче саслушала и Феђу Штукана, који је дао изјаву у вези са блокирањем улаза у гаражу Парламента БиХ.

„Таква је процедура и, наравно, преузео сам свој дио одговорности за то дјело. Искрено, тог дана сам мислио да моја слобода неће трајати дуже од 10-15 минута. Ми смо то урадили да бисмо спасили Белмину и осталу болесну дјецу и преузимам пуну одговорност за све што сам тог и осталих дана урадио, а није било према закону. Био сам тад, а спреман сам и сад, да одговарам и будем кажњен по заслугама. Белмину смо успјели послати на лијечење, знамо шта смо и зашто урадили, знамо да смо успјели да јој продужимо живот. Сад могу да ме затворе на доживотну, што се мене тиче“, казао је Штукан за klix.ba.

Како сазнајемо, полиција ће у наредним данима саслушати још неколико особа.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *