Вијести, Регион

Санадер тражи ново суђење

017933

Одбрана Иве Санадера затражила је да Врховни суд Хрватске укине прву неправоснажну пресуду некадашњем предсједнику Владе и нареди ново суђење због оптужби за ратно профитерство у случају „Хипо“, те примање провизије од мађарског „Мола“.

Осим што тражи ново суђење пред измијењеним судским вијећем, адвокати у жалби, предатој загребачком Жупанијском суду, предлажу и блажу затворску казну од десетогодишње, на коју је Санадер осуђен у новембру прошле године.

Образлажући пресуду судија Иван Турудић описао је Санадера као ратног профитера, али и особу која је због задовољења најнижих потреба издала националне интересе.

Турудић је навео и да су Санадеровим недјелима допринијели и његови сарадници из Владе и Предсједништва ХДЗ-а, чији је био лидер.

Санадерови адвокати Чедо Продановић, Јадранка Слоковић и Горан Суић у жалби тврде да би та пресуда требало да буде побијена, а суђење поновљено због битних повреда одредаба кривичног поступка, погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања, али и одлуке о казни.

Одбрана сматра да је најспорније што је суд одбио низ њихових свједока, а безрезервно поклонио вјеру неистинитим исказима људи који су теретили Санадера, преносе хрватски медији.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *