Регион

Ратно организовање због ћирилице у Вуковару!

028138

Хрватски пензионисани генерали, њих 48, најавили су да ће се у идућих 30 дана ратним организовањем супротставити одлуци Владе Хрватске да уведе ћирилицу у Вуковар.

Пензионисани генерали ХВ на овај начин најдиректније су се умијешали у хрватску политику. Наиме, њих 48 најавило је да ће у року од 30 дана у Вуковару одржати изборну скупштину хрватског генералског штаба и да ће се „организовати хијерархијски, по принципу оружаних снага“.

Повод је најава Владе да ће ускоро у Вуковар увести јавне написе на два језика, уз латиницу и на ћирилици – поштујући уставни Закон о заштити националних мањина.

Пензионисани генерали, изгледа, намјеравају да се томе супротставе – ратним организовањем. Како мисли генерал Домагој Домазет Лошо, Хрватска је изложена унутрашњој агресији, ријеч је о ратовању, гдје је најснажније оружје – писмо. Иако је ту само ријеч о примјени уставног закона, генерали имају лаконски одговор – попис становништва, према којем у Вуковару има више од 33 одсто Срба, је лажан.

Хрватски генерали који се нису одазвали, а међу њима су и Анте Готовина, Антон Тус, Рахим Адеми и други, тврде да не желе устанак. У медијима овај скуп већ називају побуном 48 пензионисаних генерала.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *