Вијести, Регион

Расипна амбасадорка опет кандидат за амбасадора, и то у Берлину!

Бивша амбасадорка Србије при Унеску Зорица Томић могла би ускоро да настави дипломатску каријеру!

Zorica tomic Расипна амбасадорка опет кандидат за амбасадора, и то у Берлину!

Како Наше новине сазнају, жена чији је претходни ангажман грађане Србије коштао више од пола милиона евра један је од најозбиљнијих кандидата за амбасадора Немачке, где Србија већ дуго нема дипломатског представника.

У прилог овим сазнањима свакако иду и похвале које је министар спољних послова Иван Мркић у интервјуу изнео на рачун Зорице Томић.

Иако се недавно дигла велика прашина око Мркићевог признања да Србија нема адекватне кандидате за представнике у САД, Немачкој и Кини, иза напрасних најава да МСП има решења за дипломатску мисију у овим центрима моћи заправо стоји начелан договор са Томићевом да преузме службу у Берлину, наводи извор.

„Анализирајући рад досадашњих дипломатских представника Србије, а узимајући у обзир и међународне везе и контакте које су током службе стекли, Томићева се наметнула као једно од бољих решења за амбасадора у Немачкој“, открива саговорник.

Занимљиво је да је шеф дипломатије крајем прошле године на питање да ли су неки амбасадори које је поставио ДС заслужили да поново буду дипломате, рецимо Зорица Томић, у разговору за Наше новине изнео низ похвала на њен рачун.

„Зорица је одлично радила свој посао. Видео сам је на делу, да је добра, популарна и да на допадљив начин емитује оно што је политика наше државе“, рекао је тада Мркић.

Подсетимо, председник Србије Томислав Николић опозвао је Зорицу Томић с дужности амбасадора Србије при сталној делегацији Унеска у Паризу почетком новембра прошле године. Простом рачуницом, односно сабирањем закупа резиденције у Паризу и њених месечних примања, Наше новине су тада дошле до податка да на је четворогодишњи мандат амбасадорке коштао најмање 545.000 евра.

Извор: Наше новине

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *