Вијести, Регион

Рафинерија нафте Брод тоне у губитак

001579

Рафинерија нафте у Броду остварила је нето губитак у првом полугодишту од 24,5 милиона КМ након што је истом периоду претходне године губитак износио девет милиона КМ, показује неконсолидовани финансијски извјештај компаније.

Како преноси портал Сеебиз, рафинерија је у 2012. имала губитак од 51,7 милиона КМ. У првом полугодишту ове године компанија је остварила мање приходе од продаје робе у износу од 29,9 милиона КМ, у односу на 42,8 милиона КМ у истом периоду претходне године.

Пословни расходи су повећани, будући да су износили 42,6 милиоина КМ, у односу на 40,6 милиона у истом периоду лане, а на њихово повећање највише су утицали трошкови амортизације.

Порасли су и финансијски расходи са 13,6 на 16,5 милиона КМ, а односе се на расходе камата према повезаним правним лицима по основу кредита од 13,4 милиона КМ добијених од матичног предузћа ОАО Нефтегазоваја Иновационаја Корпорација и предузећа АО Зарубежнефт из Москве.

У извјештају се наводи и да укупне дугорочне обавезе Рафинерије нафте Брод износе 602, 7 милиона КМ, а обавезе према добављачима 71,7 милиона КМ.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *