Вијести, Регион

Радмановић: Позив институцијама да хитно пронађу нелегално наоружање

029374

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић позвао је данас институције у БиХ да хитно пронађу све нелегално наоружање које је скривено у БиХ, као и одговорне починиоце.

Он је на конференцији за новинаре у Сарајеву истакао да чињеница да је у петак, 1. новембра, на подручју општине Тешањ пронађено више од 600 комада граната показује да у БиХ постоји велика опасност од нелегалног наоружања и муниције.

„Предсједништво БиХ прати оно што је наша надлежност, а то је употреба јединица Оружаних снага. Примједбу смо имали када је прошли пут пронађено наоружање, а данас нас је министар одбране Зекеријах Осмић информисао да они то будно прате и да се ништа неће радити противно закону, те да неће бити употребе јединица без одлуке Предсједништава БиХ“, рекао је Радмановић.

У петак, 1. новембра, на локалитету Трешњев пањ, на подручју општине Тешањ, на дојаву грађана припадници МУП-а Зеничко-добојског кантона и Сипе пронашли су више од 600 комада граната калибра 84 милиметра за бестрзајне топове.

Током јула ове године, истражиоци Сипе су у околини села Колашевићи, такође код Тешња, пронашли 588 пројектила за ручни бацач РПГ, 589 барутних пуњења за пројектиле, те 60 пројектила за бестрзајни топ.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *