Вијести, Регион

Први човjек „Мајкрософта“ у Београду

032554

Генерални директор „Мајкрософта“ Стив Балмер долетио је синоћ увече у Београд гдје ће имати састанке са челницима Владе Србије. Првог човјека IT гиганта из Редмонда на аеродрому „Никола Тесла“ дочекао је премијер Србије Ивица Дачић.

Балмер, који ће ускоро напустити своју фотељу и препустити „Мајкрософт“ некој новој струји, разговараће данас у Палати Србија са премијером Дачићем и потпредсjедником Владе Александром Вучићем.

Балмер са директором „Мајкрософта“ за Европу, Средњи исток и Африку Југославом Пирићем, генералним директором Мултикантри регије – 24 земље Централне и Источне Европе Такујом Хираном и амбасадором САД у Србији Мајклом Кирбијем присуствовати сjедници Економско-привредног савjета.

Поред Дачића и Вучића, сjедници ће присуствовати и министри одбране, привреде, саобраћаја и правде Небојша Родић, Саша Радуловић, Александар Антић и Никола Селаковић.

Балмер (57) је 23. августа најавио да ће се у наредних 12 мjесеци повући са функције у „Мајкрософту“, а садашњи посао ће обављати до избора новог директора 2014. године.

Балмер је међу најбогатијим људима на свијету и његово богатство процијењено је на 18 милијарди долара.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *