Вијести, Регион

Приведено седaм косовских Срба

027949

Седморо Срба, међу којима су тројица малољетници, приведено је због напада на припаднике Косовске полицијске службе испред кафића у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

У овом инциденту кафић је оштећен, а власник локала Драгутин Вукомановић најавио је да ће поднијети тужбу против полицајаца због прекомјерне употребе силе.

Он је рекао да су полицајци дошли око 1.00 час у кафић „Гарден“, гдје је у току била приватна журка и упозорили да се утиша музика, што је и учињено.

„Полицијци су у 1.30 ушли у кафић и поломили стакло на улазним вратима и прозору… Ако сам ја крив због прекорачења радног времена нека ме ухапсе, али децу у локалу не смеју да узнемиравају“, рекао је Вукомановић.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић рекао је новинарима да се инцидент догодио ноћас у 1.30 часова испред кафића „Гарден“, који је том приликом оштећен.

Он је навео да су приведена лица били гости локала и да су гађали полицијске службенике чашама и флашама.

„Том приликом је повређен један полицајац, коме је медицинска помоћ указана у болници у северном делу града“, рекао је Бојић.

Он је додао да је алко-тестом утврђено да су сва приведена лица била под дејством алкохола, те да је тужилаштво случај окарактерисало као напад на службено лице и наношење лаких тјелесних повреда.

Ово је у посљедња 24 часа други напад на припаднике косовске полиције на сјеверу Косова. Претходно су у Лепосавићу нападнута двојица полицијских службеника.

„На сваки напад на полицајце уследиће оштар одговор и биће предузете све неопходне мере у складу са законом“, поручио је Бојић и додао да је против власника локала поднесена пријава због прекорачења радног времена.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *