Вијести, Регион

Пресуде Караџићу,Младићу и Шешељу ће бити коначан пад Републике Српске

BiHhgg

Дански дневни лист БТ објавио је скандалозно писмо једног од судија хашког трибунала, Фредерика Хархоффа, које је упутио својим колегама: “Хаашки суд не дијели правду, већ проводи политичке одлуке.” Хархофф је изравно оптужио суца Тхеодора Мерона да је вршио притисак на старе суце, те је у све умјешана ЦИА са МОССАДОМ, преноси Ударно.цом. Интересантно је да је предсједник суда Мерон најстарији судац са 83 године.

Уверен сам да ће скорашње пресуде Караџићу, Младићу и Шешељу бити коначан пад Републике Српске. Грађани РС-а морају се припремати да ће се те границе само обрисати, а БИХ бити јединствена земља више нација једног народа. – рекао је агент ЦИА- е.

“Недавне пресуде изазвале су код мене дубоку професионалну и моралну дилему, коју нисам до сада искусио. Најгора од свега је сумња да су неки моји колеге изложени политичком притиску. То није мој посао, који би требао служити принципима разума и правде.

Злочинци Перишић, Шљиванчанин, Готовина и Маркач, те бројни за мене злочинци су прошли некажњено.” – тврди дански судац Фредерик Хархофф који је потврдио изјаве Царле Дел Понте о опструкцијама које ради ЦИА. Како Ударно.цом има сурадника ЦИА-е за извор, на овај нови скандал им је рекао сљедеће:

“Када медији некога прогласе злочинцем, доживе шок схваћајући да нема доказа за такво нешто. ЦИА је уредно достављала своје информације и доказе суду. Прво се хтјело спријечити рат и очувати Југославију, но Туђман, Кучан и Алија су хтјели слободу.Милошевић је наводно хтио спасити Југославију, крв је пала. Милошевић је нажалост умро. Данас би био осуђен, као и Туђман. Неки генерали су напухано одговорни за злочине у којима нису судјеловали, које нису могли спријечити, неки су потпуно искривљених увјерења бачени у рат као пси убојице.” Како мислите да ће Хаашки суд завршити свој рад ? Што мислите о Готовини? Врши ли Ваша агенција притисак на суца Мерона? “Такав понуда Мерону била страшан скандал са страшним посљедицама.

Судија Мерон је један изниман карактер и професионалац, а наша мишљења су таква каква су. ЦИА је пратила рат и послије ратно стање. Готовина уопће није био много паметан, гурнут је у бијег који није хтио, да би се жртвовао за цијелу земљу. О томе знају Младен Бајић и Стипе Месић. Готовина зна сада пуно више о свему. Нажалост то није случај са шесторком, они су се превише залетјели у БИХ. Ни Америчке снаге нису могле контролирати стање у БИХ. То је стравично. У том рату сан о великој Србији и Хрватској је постао јасан.” Али ипак Хрвати нису остварили границе у Херцеговини, нити земљу, нити републику, док је Србија добрим дјелом окупирала БИХ. Слажете ли се да је Српска ок за БИХ? “Морам рећи само свој поглед према томе. БИХ је преживјела звјерства од обје стране. Но Србија је агресор. Увјерен сам да ће скорашње пресуде Караџићу, Младићу и Шешељу бити коначан пад Српске. Грађани српске морају се припремати да ће се те границе само обрисати, а БИХ бити јединствена земља више нација једног народа.”

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *