Вијести, Регион

Поштени лопови?

ВУЧИЋ: Није нормално да су у државним предузећима огромне плате

ЛИДЕР НАПРЕДЊАКА „УСРЕЋИВАО“ МЕРОШИНУ ДЕЖУРНИМ ФРАЗАМА И БАЈКАМА О ДОЛАСКУ СТРАНАЦА

ЛИДЕР Српске напредне странке Александар Вучић је изјавио данас да ће неке ствари у пословању „Србијагаса“ и других државних предузећа морати да се мењају у будућности.

„Не желим никога појединачно да критикујем, али је важно да људи знају да морамо да се понашамо одговорно, озбиљно и да ни на који начин не показујемо људима бахатост и осионост“, рекао је Вучић у Мерошини.

Вучић је, на добацивање „колико Србија има Душана Бајатовића“, рекао да они који у Србији у државним предузећима мисле да је нормално да имају огромне плате – додајући да не мисли само на Бајатовића већ и на друге, очигледно не разумеју народ ни њихове проблеме.

„Ми из кризе можемо да изађемо само ако се будемо разумели и знали шта је то што морамо да урадимо“, рекао је лидер СНС.

Вучић је казао да у Србији има око 150 предузећа у реструктурирању, да нека од њих раде и држава их помаже, а да нека не раде ништа, као и да има предузећа која „крваре“ и односе држави новац.

„Имамо велике проблеме, али поносан сам што смо близу решења за ФАП, који је 20 година таворио. Поносан сам што смо пронашли решење за земунски „Икарбус“ и за многе друге фирме“, рекао је Вучић и поручио да ће се борити да нико не остане без посла.

Изјавио је да је најважнији циљ оздрављење економије, отварање перспективе за младе и све грађане Србије и подвукао да је за то потребно да свим снагама кренемо у реформе.

Јуче у Нишу ... Мерошина

Јуче у Нишу … Мерошина

Вучић је, у обраћању мештанима Мерошине, у наставку изборне кампање која је у петак почела великим митингом у Нишу, рекао да је дошао не да им обећава мед и млеко, већ да им каже да ће бити тешко, али да је уверен да сви заједно, уложеним напорима, можемо себи да направимо пристојну и нормалну земљу.

Он је подсетио да је јуче завршена изградња погона фабрике „Џонсон електрик“, рекавши да је то велики успех и добар сигнал инвеститорима, али да нам је потребно још десетак таквих инвестиција, како би се подигао нишки регион, али и још пуно таквих по целој Србији.

Лидер СНС је навео да се и поред тешких услова у земљи постижу резултати, истичући као пример поред „Џонсон електрика“ и „Икарбус“ и сарадњу с немачким „Мерцедесом“, затим проналажење партнера за ФАП из Прибоја…

Вучић је навео да постоје три области на које ће се држава концентрисати и улагати, а то је аутомобилска индустрија, која се, како је навео, показала и виталном и важном.

Он је, као другу област, навео пољопривреду, за коју је рекао да ће бити много више улагања, односно уложеног новца који ће се усмерити у јавни сектор.

Према његовима речима, ту је и приватно предузетништво, где ће се такође уштедама државе омогућити средства како би се њима помогло и приватно предузетништво развијало.

Вучић се осврнуо и на борбу против корупције и криминала, рекавши да од те борбе нико неће бити поштеђен и да га не занима ко чију страначку књижицу има.

Колико је овде професионалних „митингаша“?

Колико је овде професионалних „митингаша“?

„Имате поштене и имате лопове. Ти људи се разликују по томе“, поручио је Вучић.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *