Вијести, Мишљења

Бранко Драгаш: ИЗЛАЗАК на изборе?

ПОЛИТИКА – Аца Први Драмосер је потпуно полудео. Избезумљен због отпора грађана Србије према његовом култу личности, упркос потпуној цензури у медијима, направио је медијску кампању у снегу. Тако је превазишао и блесавост Бориса Тадића. Све се претворило у спрдање. Грађани су исмејали конвертита. То је почетак његовог политичког краха. Сада га бриселска бирократија гура на изборе. То је – замка! Напумпали су га да је непобедив и да ће освојити апсолутну власт. То се неће догодити. Зато се у политичку игру враћају стари играчи. Они на које бриселска администрација увек рачуна. Мешају се исте карте. Спрема се још једна, надам се последња, превара пред потпун финансијски слом. Бриселска бирократија игра на своје пулене. У сваком случају, очекују да се испуни њихов план.

Који је њихов план? Зашто се одржавају ови избори? Прави разлог ових избора је да се створи политичка већина за промену Устава и да се настави разбијање Србије спровођењем ММФ концепта. Наиме, након издаје Космета од стране бивших шовиниста и четничких војвода, бриселски налогодавци сматрају да се мора кренути даље. За њих је независност Косова реалност. Бриселски споразум је то овековечио. То што неписмени Крстимир Пантић не разуме политику, то је његов проблем. Добро је бар да се зауставио пред провалијом и да је тек сада схватио у каквој превари је учествовао.

Косметски проблем је за бриселску бирократију завршен, мада ништа није решено и невоље  тек стижу. Како ће се завршити косовска драма? Уколико Србија остане окупирана и после ових избора, што очекујем, онда ће се Срби са Космета наћи у великој невољи. Напуштени од српског режима, скинути са медија и остављени сами себи, они ће морати или да се интегришу у косовско друштво и изгубе свој национални идентитет или ће нове колоне избеглица кренути према Србији.

Нашем народу на Космету одговара само да на власт у Београду дођу нови људи, просвећени, који никада нису били у политици, који су родољуби, модерни, економски писмени и који знају како функционише светска политика. Само такви људи могу их спасити нових трагедија.Такви људи неће доћи на власт после мартовских избора. Медијска блокада и утеривање страха бирачима ће урадити своје.

Бриселу је најважније да се спроводи њихов паклени план за разбијање и кажњавање Србије. Не гледају са симпатијама на увођење медијског мрака, али ако Аца Драмосер може да им заврши посао око промене Устава и око ММФ-а, они га неће померати. Уколико он не буде могао то да уради, онда ће бити много кандидата који ће му у томе помоћи. Сами ће се наметати да ураде све што се од њих тражи. Сви су се они већ доказали као слуге, само их извлаче из шешира према потреби. До када? Мислим до нових избора крајем године. Банкрот ће све отрезнити.

РЕЖИМ – Режим је у паници. Српска неспособна странка пуца по свим шавовима. Стање на терену је несношљиво. Најгори политички олош је ушао у странку. Оснивачи странке праве нову странку. Издајничка политика има своју цену. Култ личности једног напаљеног клинца се претвара у спрдање. Режиму одговара да разочарани и апатични грађани бојкотују изборе. Мала излазност, поткупљивање, претња и крађа доноси Аци Драмосеру убедљиву већину. Избори у Земуну и Вождовцу су то показали. Режим се плаши велике излазности. Сада на терену праве анкете. Поражени су резултатима. Али, то не саопштавају Вођи. Не смеју. Страх их је његовог гнева. Тако му копају дубљу замку. Све је већ виђено.

ПАТРИОТСКИ БЛОК – Нема ништа од формирања патриотског блока. О томе сам раније писао. Патриотски блок не може да се формира јер је главни проблем –  др Војислав Коштуница. Идеолог вербалног легализма и салонски патриота, који је тоталитариста, егоцентрик и вечити председник странке. Његова странка је учествовала у криминалним приватизацијама, испоручивали су наше људе Хагу и највећи спољно-трговински дефицит у историји смо имали када је он глумио премијера. Коштуница је погубан по уједињавање свих родољубивих снага. Најбоље би било да не прође на овим изборима.То би била казна гласача са колаборацијом Коштунице за издајничким режимом. Пример привременог већа у Београду најбољи је доказ Коштуничине недоследности. Након његовог одласка у политичку историју, отвара се простор за стварање јаке десне националне опције, која ће дувати за врат свакој власти, јер се никада неће моћи да домогне власти.

ДС – Било је нормално да дође до распада и да се странка подели. Свађа је настала око опљачканог плена. Тако се завршава владавина жутог мафијашког клана. Било би изванредно да не прођу цензус. Пропаст ДС-а је почела када су послали највећег српског писца Борислава Пекића да у радничкој Раковици одмери снаге са примитивним популистом Шешељом. Та макијевилистичка поквареност их је уништила. Између генијалности Пекића и грамзивости Ђиласа нашли су се упокојени вампири. Године које су нам појели не можемо више да вратимо. Али им треба конфисковати сву имовину.

БТ – БоТа је спреман на све позе. Само да се слика. Само да не буде сам. То га излуђује све до Вучића.

ЛДП – Припадници секте Лова Да Падне очекују нешто конкретно. Промена Устава диже цену. Време је за уплату.

СПС – Савез Покварених Слобиста су огрезли у криминалу. Пошто су прешли Рубикон издаје, спремни су да служе у свим будућим владама. Мали Слоба тражи подршку Вашингтона и убеђује их да нико боље не служи од њега. Очекује га борба да се спаси хапшења. Отпочиње лов на његов скалп.. Гмизавци се сами прождиру. Скалп доноси добар рејтинг.

РАДУЛОВИЋ – Стечајни мртвозорник је направио капиталну будалаштину. Употребљавам његов термин из недељног обраћања блогерима. Ушао је у издајничку владу да је реформише. То је био капитално погрешан потез. Ни брисање свога мишљења о Малиши Палиши није га ослободило подозрења издајника. Суштински његов проблем је у томе што гробар стечајних предузећа не може да оздрави предузећа.

Маратонци могу да трче почасне кругове око издајничке владе, али ту нема профитабилног бизниса. Када водиш четрнаест стечајева и када се представљаш као експерт за сахрањивање компанија, онда није јасно како ћеш излечити компаније којима треба хитна операција стручног хирурга. Када је хирург ушао у операциону салу, у којој се никада до тада није нашао, јер гробари само испраћају предузећа од капеле до распродаје, избезумио се и почео је на смрт угроженим пацијентима, који су били у шоку и амнезији, да тражи оверене здравствене књижице. Имаш ли оверену књижицу у екселу? Немаш! Иди, овери, врати се и да те ставим на листу за чекање, јер немам појма шта да радим са тобом.

У међувремену, гурам ММФ причу и кандидујем се за њиховог економског убицу. Предлажем Закон о раду, отимам робовима од годишњег, боловања и топлог оброка, показујући какав сам лешинар, додворавам се партијским предузетницима и спрема нови закон о приватизацији и стечају, како бих сахранио јавна предузећа и коначно забио глогов колац у државно власништво. На расправу о реформама зовем компањоне из бенда Распродај и Потроши, саветнике узимам оне који никада нису направили један евро на тзржишту, него мрсомуде о слободном тржишту, примајући плате од опљачканих пореских обвезника Напушта брод који је потонуо и формира грађанску иницијативу за позиционирање новим господарима. Доста је било! Не могу више! Све сам то већ видео.

ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ – Шта раде наши интелектуалци? Многи скотови служе режиму. Сваком. Важнија им је лична гузица, него судбина државе и нације. Боре се за амбасадорска места и звања. Шта ради остатак? Бори се да преживе. Није им лако. Не могу да служе режиму, јер их је срамота самих себе. Пишу и јавно наступају. То је њихов допринос променама. Временом су све написали. То говорим из личног искуства. Да ли то наше писање има смисла? Има. Натапамо. Стварамо критичку свест грађана. То је била наша дужност.

Џон Лок је написао да човек мора бити спреман да део своје слободе и живота усмери за добробит заједнице. Мени је то била увек идеја водиља. Презирао сам те мале себичности скоројевића. Живот је , према моме мишљењу, нешто много узвишеније. После много писања, долазимо у фазу да кренемо у реализацију. То не значи да престајемо да пишемо, него само идемо корак даље. Излазимо на изборе да покажемо својим примером шта треба да се ради. Проблем националних скрибомана је тај што сматрају да се њихов интелектуални ангажман завршавама самим тим што су написали. Значи, господо интелектуалци, немојте више да онанишете пред свима нама. Изволите, померите се из свог комфора и уђите у тај наш народ и покажите шта треба да радимо. Немојте да нам солите памет. Немојте да нам држите предавања. Све приче су испричане! Пређите са речи на дела.

СТУДЕНТИ – Шта раде наши студенти? Где су протести студената против овакве пропасти друштва? Где су студентске побуне? Где су идеали младих револуционара? Ако се настави садашња политика, студенти неће имати где да раде. Њихово студирање је илузија. Куповина времена. Бекство од Биро за незапослене. Мали број ће успети да побегне у свет, јер и тамо је криза. Где ће да раде наши студенти? Они су осуђени на сиромаштво и беду. Зашто се мире са таквом судбином? Не могу то да схватим. Зашто данас не мењају друштво? Зашто данас не раде за своју будућност? Излаз из садашњег стања је грађанска побуна студената. Побуна против наметнутих дужничких окова. Побуна против ропског положаја. Буђење студената из потрошачке омамљености и конформизма пропалог средњег сталежа, који чека да га неко други спаси из невоље, процес је који мора да се деси. Што пре, то боље за наше друштво.

ГРАЂАНИ – Грађани су апатични. Апатични су јер су разочарани. Разочарани су јер су преварени. Преварени су од свих политичара. Политичари су нас опљачкали. Сиромаштво је донело беду. Беда духа је гора од сиромаштва. Она убија човека. Борба за слободу човека отпочиње побуном грађана. Та побуна настаје из утробе пораженог човека. То је важно разумети. Значи, на вечито питање грађана – ко је тај за кога да гласамо? Чињеница је да већина нас нема за кога да гласа. Одговор је да мора нови покрет да никне из невоље и из утробе грађанске свести. Видите, нисам рекао да ће нови вођа да никне из утробе нашег сиромаштва и духовне беде, јер не верујем у месију, који треба да нас спаси, него говорим о покрету који ће да настане.

Зато је важно да грађани изађу на следеће изборе у што већем броју. Важно је да би се поразила издајничка политика. Важно је да би се срушио лажни култ личности. Важно је да би се поразили сви политичари. На следећим изборима, грађани могу да поразе све политичаре који су нас упропастили и који ће, због нових обмана, да иду у неколико издајничких колона. Систем је постављен тако да се огади грађанима политику, да све мање грађана излази и да тако, уз малу излазност, постојећи политичари поделе власт.

Бранко Драгаш

Бранко Драгаш

Велика излазност је шамар за све политичаре. Позивам грађане у земљи и расејању, да не наседају на преваре политичара, да масовно изађу на изборе и да гласају за себе. То је пресудно важно. Излаз из садашње катастрофе је да грађани поразе политичаре. Моја улога је да охрабрим грађане. Моја улога је да направимо покрет за кога грађани могу да гласају. Тако је настао ЕКОНОМСКИ ПОКРЕТ. Покрет против политичара. Покрет за директну демократију и економски преображај Србије. Излаз постоји. Само напред!

Извор: Бранко Драгаш

Incoming search terms:

  • Branko Dragaš

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *