Вијести, Регион

После секти Николићу су мањине највеће богатство

380270_nikolic-beta_f

Београд – Председник Србије Томислав Николић поручио је у уторак да државни органи имају отворену комуникацију и сарадњу са представницима свих националних и других мањина, и додао да сматра да је то кључни предуслов да би се сви грађани осећали слободно и уживали сва права која им припадају.

„Ми подстичемо право сваког појединца да се изјашњава онако како жели, а наше различитости су у ствари наше велико богатство и велика предност“, рекао је Николић током сусрета с високим комесаром ОЕБС за националне мањине Астрид Торс.

Николић је поручио да је успостављање трајне стабилности у региону и добрих односа са свим нашим суседима веома важно за Србију, јер „само тако можемо да стварамо основе за просперитет и бољи живот за све наше грађане“.

Торсова је навела да је Европска комисија у свом последњем извештају јасно показала да је препознала огроман напредак који је Србија остварила у протеклом периоду и изразила подршку политици коју наша земља води.

Она је честитала председнику Србије на његовој улози у успостављању трајне стабилности на Балкану, поготово кроз напоре да се реше многа спорна питања.

В. Н. / Новости

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *