Регион

Полицијска акција против аутомафије у цијелој БиХ

019152

Опсежна акција по налогу Тужилаштва БиХ против чланова аутомафије почела је јутрос широм Босне и Херцеговине, а током акције требало би да буде претресено најмање 12 локација у Мостару, Грудама, Сарајеву, Палама и другим градовима.

Портпарол Центра јавне безбједности Источно Сарајево, Данка Тешић, рекла је да су слободе лишена лица чији су иницијали В.Д., П.С, М.С. и М.М, осумњичена да су у протеклој години на простору Кантона Сарајево, Мостара и Источног Сарајева, као припадници организоване криминалне групе, починила већи број тешких крађа скупоцјених возила.

Она је истакла да су рано јутрос припадници Управе криминалистичке полиције Специјалне јединице МУП-а Републике Српске, ЦЈБ Источно Сарајево и Бијељина, по наредби Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са МУП-ом Кантона Сарајево и Сипом, лишили слободе два лица настањена у Источном Сарајеву и два у Зворнику.

Тешићева је истакла да се трага за још два лица, а у току су претреси објеката на седам локација.“Након завршетка претреса лица која су лишена слободе биће предата Тужилаштву БиХ”, навела је Тешићева.Она је нагласила да се акција наставља и да се води под надзором Тужилаштва БиХ.Више информација о самој акцији биће познато током дана.

Коментариши чланак

Коментара