Вијести, Регион

Почиње штрајк просветара, часови 30 минута

БЕОГРАД – Четири репрезентативна синдиката просвете започеће данас штрајк скраћивањем часова на 30 минута у основним и средњим школама у Србији, а који ће трајати до испуњења захтева да просветни радници буду изузети од смањења плата док се не уреде платни разреди.

Председник Синдиката радника у просвети Србије Слободан Брајковић рекао је тада да синдикати од Владе Србије траже да се ураде платни разреди за све делатности у буџету и да се „судбина буџета дели са свима равноправно“.

Помоћник министра просвете Зоран Костић навео је том приликом да је договорено да синдикати иду ка Влади како би се дошло до уједначавања платних група.

Он је најавио да ће следеће недеље бити формирана комисија за израду колективног уговора у коју ће бити укључени представници министарства и синдиката, а за око десет дана, представници синдиката биће укључени и у рад на изменама Закона о основама система образовања и васпитања.

Данас почиње штрајк просветара, часови 30 минута

Данас почиње штрајк просветара, часови 30 минута

Синдикати су истакли да за сада неће обустављати рад продужених боравака при школама, те изразили очекивање да се штрајку приклони 1.000 школа и „више људи“.

Пре овога, просветни радници организовали су штрајк 1. септембра и у октобру.

Извор: РТВ

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *