Вијести, Регион

Почела нова ексхумација у Бућа Потоку

147531

САРАЈЕВО – На градској депонији у сарајевском насељу Бућа Поток данас је почела ексхумација на новом локалитету на којем би се, према претпоставкама, могли налазити посмртни остаци жртава српске националности.

Предсједавајући Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Милутин Мишић рекао је Срни да ова ексхумација нема везе са оном која је од априла до августа рађена у Бућа Потоку.

„Данас је почела ексхумација на новој микро локацији, која се врши према оперативним сазнањима Тужилаштва БиХ. Надамо се да су њихове информације поуздане и подржавамо све активности које се односе на истрагу депоније“, рекао је Мишић.

Он је објаснио да се ексхумација врши машином коју је Међународна комисија за тражење несталих уступила Институту, те изразио наду да ће породице несталих сарајевских Срба подржати сваку активност која се односи на испитивање нових микро локација на депонији.

Мишић се нада да ова ексхумација неће утицати на наставак претходне, која је обустављена 30. августа, јер Тужилаштво БиХ није исплатило дуг од 280.000 КМ фирмама из Источног Сарајева, које су вршиле пробно копање и ексхумацију.

„Не видим разлог зашто се то питање не рјешава и да та ексхумација буде настављена. Та локација је нама посебно интересантна, без обзира на ову нову локацију, а из Тужилаштва никада нису рекли да ће она бити обустављена“, додао је Мишић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *