Вијести, Регион

Почела кампања за косовске изборе

Kosovska Mitrovica

Званично почела предизборна кампања за локалне изборе на Косову. За градоначелнике општина пријавила су се 224 кандидата, а за одборнике скупштина општина 7.740 кандидата. Учествују 103 политичка субјеката, од којих је 31 из редова српске заједнице.

Политичке партије, грађанске инцијативе и независни кандидати данас званично почели предизборну кампању за локалне изборе на Косову, заказане за 3. новембар.

За градоначелнике општина на Косову пријавила су се 224 кандидата, а за одборнике скупштина општина 7.740 кандидата.

На изборима учествују 103 политичка субјеката, од којих је 50 из редова албанске заједнице, 31 српске, три турске, девет бошњачке, три црногорске, један горанске, два из ашкалијске заједнице, два из ромске, један из египћанске и један из хрватске заједнице.

Највеће политичке странке косовских Албанаца предизборну кампању почињу данас.

Демоктатска партија Косова кампању почиње у Призрену, Драгашу и у Сувој Реци, док Демократски савез Косова кампању почиње у Приштини. Алијанса за будућност Косова у Приштини и Истоку а Алијанса ново Косово у Ђаковици.

Покрет Самоопредељење данас има три преизборна скупа у Приштини, Митровици и Урошевцу, док Партија правде кампању почиње у Гњилану.

Предизборна кампања се завршава 1. новембра у поноћ, а 2. новембар је дан предизборне тишине.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *