Регион

„Обустављање истраге шамар правди и жртвама“

009953

Одлука Тужилаштва БиХ да обустави истрагу против 455 осумњичених за злочине над Србима у Сарајеву још је један шамар правди и жртвама и покушај прикривања организованог убијања и мучења Срба у тзв. мултиетничком Сарајеву током протеклог рата, поручују из БОРС-а.

БОРС позива надлежне институције у Српској да реагују, а свој допринос у анализи рада Суда и Тужилаштва БиХ, кажу, даће организовањем потписивања петиције о раду ових институција.

Директор београдског Института за истраживање српских страдања Миливоје Иванишевић оцијенио је као силеџијску одлуку Тужилаштва БиХ да се обустави истрага против 455 лица за злочине над Србима у логору “Силос” и још четири логора око Сарајева.

Иванишевић је рекао да таква одлука представља само доказ више да Република Српска треба да „узме ствари у своје руке“ и да сама преузме надлежност да суди за те злочине, јер ће се само тако добити права слика о тим злочинима.

Он је навео да је стравично што су највећи бошњачки злочинци, некадашњи команданти логора за Србе, постали одликовани људи, посланици, официри, што су у дипломатским службама.

Коментариши чланак

Коментара