Вијести, Регион

Обрадовић у Косовској Митровици: Велеиздајницима ће бити суђено

obradovic-na-mitingu-kos-mitrovica_images_1-dveri-na-delu_2013_oktobar_thumb_medium300_200

На митингу у Косовској Митровици окупљена цела опозиција Влади Србије и патриотски блок. Двери поново позвале Србе на бојкот шиптарских избора.

Члан Старешинства, Бошко Обрадовић, у име Покрета Двери, наступио је данас на митингу у северном делу Косовске Митровице. Митинг је био завршница кампање бојкота шиптарских избора 3. новембра, коју је организовао Одбор за бојкот при привременој Скупштини АП Косово и Метохија.

На једном месту, данас су се окупили и удружили представници свих опозиционих и патриотских странака. Подигли су глас против издајничког режима у Београду и шиптарских избора 3. новембра који се спроводе са циљем да Срби сами легализују издају и помогну Западу и домаћим квислинзима да јужну српску покрајину претворе у велику Албанију. Међу говорницима је био и Богдан Шпадијер, председник окружног одбора СНС у Косовској Митровици, који је одбио да буде издајник свог народа, позвао на бојкот избора и тако се придружио већинској вољи Срба са КиМ да се избори бојкотују.

На митингу су поред представника Покрета Двери, говорили народни посланици Борислав Пелевић (Сабор српског јединства) и Слободан Самарџић (ДСС), Дејан Мировић (СРС), Младен Обрадовић (Образ), политички аналитичар и уредник НСПМ, Ђорђе Вукадиновић и недавно смењени начелник Косовско-митровачког округа Раденко Недељковић.

Обраћајући се окупљеним Србима, Обрадовић је поручио да су две највеће победе српског
народа у последњих 20 година стварање Републике Српске и барикаде на северу КиМ и одбрана државе Србије на Косову и Метохији.

«Они који су потписали бриселски споразум, којим се крши Устав Србије, осећају се веома тешко у том издајничком чину и сада би да све друге увуку у издају – од политичких странака у парламенту, Уставног суда до СПЦ до грађана Србије на КиМ. Зато не треба изаћи на изборе 3. новембра, нека у издаји остану сами!

Доћи ће време када ће бити активирана кривична пријава коју су Двери поднеле Кривичном јавном тужилаштву у Београду и биће им суђено за велеиздају», рекао је Обрадовић.

На крају је истакао да постоје три велика разлога за наду, да није све пропало и да има шансе да се изборимо са велеиздајом.

«Први је да су Срби са Косова и Метохије данас први пут на једном месту окупили комплетну опозицију Влади Србије и патриотски блок (ДСС,СРС, Двери, итд).

Други је да се међународне околности мењају и да њихови колонијални управници оличени у америци и ЕУ свакодневно слабе, а наши савезници оличени у Русији свакодневно јачају.

Трећа ствар је српска омладина коју нису успели да преваспитају и која издају КиМ прихватити неће», рекао је Обрадовић, обраћајући се скупу «не само у име Покрета Двери него нове генерације младих српских политичара чије време на политичкој сцени Србије незаустављиво долази».

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *