Регион

НС РС о Нацрту закона о испитивању поријекла имовине

013792

У Бањалуци прво засиједање Парламента Српске након зимске паузе. Обиман дневни ред. Очекује се да ће највише посланичке расправе изазвати Нацрт закона о испитивању поријекла имовине.

Почетак сједнице обиљежио је Актуелни час.

Посланик СДС Вукота Говедарица тражио је појашњење о приватизацији Дрвне индустрије Борја Теслић.

Министар индустрије Жељко Ковачевић каже да је Стојко Петковић купио ово предузеће али да није испунио своје обавезе из уговора због чега је Влада раскинула уговор.

Именован је Надзорни одбор и утврђује се да ли је било штете и тек након тога ће се покушати наћи рјешење за предузеће.

У СДС-у нису били задовољни одговором и најавили да ће због ове приватизације затражити одговорност премијера Александра Џомбића и ресорног министра Ковачевића.

Из СДС-а су питали када ће доћи до састанка Владе са представницима Жељезница РС и пронаћи мјере за рјешавање нагомиланих проблема.

Ресорни министар Недељко Чубриловић каже да је план о реорганизацији Жељезница стигао у Владу и да се налази у кабинету премијера Џомбића и да он мора да одлучи када ће се одржати тај састанак.

Божо Џувелековић-из ПДП питао је из ког рудника ће се снабдијевати угљем термоелектрана Угљевик 3?

Ресорни министар каже да се добром динамиком одвија реализација пројекта изградње Угљевик 3.

Раде се геолошка испитивања и тражи локација са које ће се набаваљати угаљ с тим да се не угрози производња Угљевика 1.

Гордана Дукић из СНСД-а питала је колики је значај Протокола о сарадњи са министарством културе Владе Србије?

Министар Антон Касиповић од овог Протокола очекује већу међусобну сарадњу Србије и РС у области културе и заједничке наступе на медјународној сцени.

Из СНСД-а питају када ће се пронаћи новац за санацију школе Бранко Ћопић из Прњавора гдје се отежано обавља настава на четири локације.Из Владе кажу да ће већ сутра бити одржан састанак како би се што прије кренуло у санацију ове школе у Прњавору.

Пред посланицима је 31. тачка дневног реда а очекује се да ће бар овог првог дана највише расправе изазвати Нацрт закона о испитивању поријекла имовине који је предложио посланик СДС-а Вукота Говедарица.

Данас је заклетву положио Горан Лончаревић нови посланик СНСД-а умјесто Ђорђије Којића који је изабран за делегата у Дистрикту Брчко.

Коментариши чланак

Коментара