Регион

Брамерц: Обнова процеса против Готовине само теоретска

025448

Главни тужилац Међународног казненог суда у Хагу Серж Брамерц изјавио је да постоји теоретска могућност за ревизију ослобађајуће пресуде хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу, али да су за то потребни нови докази које тужилаштво суда нема, преносе медији у Србији.

„Као што сам споменуо послије ослобађајуће пресуде Готовини и Маркачу, постоји теоретска могућност ревизије, коју ми разматрамо као што радимо у свим случајевима“, изјавио је Брамерц за агенцију Тањуг.

„Потребни су нови докази који никада раније нису представљени. Значи, то је теоретска могућност, али вјеројатност није велика јер немамо нове доказе“, појаснио је он.

Жалбено вијеће Хашког суда донијело је 16. новембра 2012. ослобађајуће пресуде генералима Анти Готовини и Младену Маркачу након што је суд одбацио закључке расправног вијећа према којима су Готовина и Маркач учествовали у удруженом злочиначком потхвату, као и оптужбе за прекомјерно гранатирање Книна, Грачаца, Обровца и Бенковца, а суд је Готовину и Маркача ослободио и заповједне одговорности.

Коментариши чланак

Коментара