Вијести, Регион

Новоизабрана председница Хрватске би да буде већи „католик“ од хашког „папе“

КОЛИНДА ГРАБАР-КИТАРОВИЋ ТВРДИ ДА ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ „ПОДРИВА МЕЂУДРЖАВНЕ ОДНОСЕ“

        НОВОИЗАБРАНА хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изразила је данас жаљење због одлуке Хашког суда да одбије захтев тужилаштва да с привремене слободе врати у притвор Војислава Шешеља, сматрајући да је Шешељу место у Хагу.

        Грабар-Китаровић је истакла да ће након полагања председничке заклетве, ако затреба, отићи у Њујорк и разговарати с генералним секретаром УН Бан Ки-муном, пренела је ХИНА.

         „Жао ми је да је Хашки суд донео ту одлуку. Сматрам да је Шешељу место у Хагу. Жао ми је да Хашки суд у 12 година није донео никакву пресуду и мислим да је то срамота за тај суд“, рекла је Грабар Китаровић новинарима, упитана како коментарише одлуку Судског већа Хашког трибунала.

         „На овоме не треба стати јер је Шешељ особа која подрива међудржавне односе, а изазива мржњу, великосрпске тенденције и то је недопустиво“, рекла је Грабар Китаровић.

Kолинда Грабар Kитаровић

Kолинда Грабар Kитаровић

Судско веће је данас одбило захтев тужилаштва да с привремене слободе врати у притвор Шешеља, оптуженог за ратне злочине над Хрватима и Бошњацима у Хрватској и у БиХ, те над војвођанским Хрватима.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *