Вијести, Регион

НИКОЛИЋ: Крупањ је најугроженији, овде треба свега

ВРЕМЕ ЗА ЛИЧНУ ХРАБРОСТ ПРОШЛО, САДА ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ХУМАНОСТ И СОЛИДАРНОСТ

  • „Србија се обратила целом свету, свим председницима влада и држава, и очекујемо велику помоћ јер је овакву катастрофу ретко која држава у свету доживела“, рекао је Томислав Николић

         ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић приликом обиласка Крупња изјавио је да је време за личну храброст прошло, да је Србија показала храброст и да је сад време за хуманост и солидарност, истичући да влада неће заборавити никога.

         „У Крупњу је ситуација најтежа и он је најугроженији зато што је предалеко, општина је преслаба и овде треба свега“, рекао је Николић новинарима приликом обиласка Крупња.

         Николић је навео и да је у контактима са председником владе Александром Вучићем договорено да се конвој хуманитарне помоћи пошаље управо у то место.

         „Вучић ми је рекао да је Крупањ у најтежој ситуацији и најугроженији. Очигледно да јесте“, истакао је Николић.

         Апелујући на све грађане и привреднике, односно оне који имају „нешто више чега могу да се одрекну“, Николић је нагласио да је после спашавања и евакуације суграђана, сад на реду друга врста солидарности.

         Људи из струке и науке, поручио је председник, утврдиће листу приоритета и ко је колику штету претрпео у поплавама.

         „Србија се обратила целом свету, свим председницима влада и држава, и очекујемо велику помоћ јер је овакву катастрофу ретко која држава у свету доживела“, рекао је председник.

НИКОЛИЋ: Крупањ је најугроженији, овде треба свега

НИКОЛИЋ: Крупањ је најугроженији, овде треба свега

Први конвој који смо обезбедили стиже у Крупањ, рекао је Николић, истичући да је у овом месту мештанима неопходно обезбедити машине, али и пут којим ће доћи до својих кућа.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *