Вијести, Регион

Николић и Вучић мораjу да имаjу на уму да jе КиМ наjважниjе српско питање

„МОРАМ ДА ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕ ВУЧИЋ УСПЕТИ ДА ПОДИГНЕ СРБИЈУ ИЗ ОВОГ ПЕПЕЛА И ДА ЋЕ ДАТИ БОГ ДА НАМ БУДЕ БОЉЕ“

  • „Морамо сви да помогнемо да план за КиМ који спрема председник Србије Томислав Николић буде у интересу наше нације, културе, историје, цркве“, рекао је патријарх и додао да не зависи све од Николића и Вучића јер се нажалост и други питају

        ПАТРИЈАРХ српски Иринеј верује да ће премијер Александар Вучић успети да подигне Србију из пепела, те да ће најављени план председника Томислава Николића за Косово и Метохију бити у интересу народа.

         „Мислим да се (Александар Вучић) труди. Има неких назнака да ће бити и резултата“, рекао је патријарх за београдски „Недељник“.

        Патријарх очекује да ће Србија ове године имати и више разумевања од комшијских држава.

         „Морам да верујем да ће успети да подигне Србију из овог пепела. Надам се да ће дати Бог да нам буде боље“, истакао је патријарх.

        Поводом најављеног плана за Косово и Метохију председника Николића, патријарх каже да се нада да ће тај план бити у интересу народа.

         „Морамо сви да помогнемо да тај план буде у интересу наше нације, културе, историје, цркве“, рекао је патријарх и додао да не зависи све од Николића и Вучића јер се, како је рекао, нажалост и други питају, али да они морају увек да имају на уму да је Косово и Метохија најважније српско питање.

        Он је истакао и да су кључни планови СПЦ у 2015. години да настави мисију Цркве, као и да ће настојати да обнове Храм Светог Саве.

         „Мисија Цркве је да промовише смисао живљења, поредак, морал, да је Бог присутан у нашим животима. Биће нам боље што пре схватимо да живот није само вегетирање, него да је живот и велика обавеза“, рекао је патријарх.

        Поглавар СПЦ је поручио грађанима да буду бољи и да чине добра дела додајући да живимо у нади да ће бити боље, а да има изгледа да ће тако и бити.

         „Морамо сви томе да допринесемо, да чинимо добра дела и да не чекамо да неко други уместо нас нешто уради“, поручио је патријарх.

        Наводећи да не зависи све од других, него од нас самих, он је нагласио да морамо чинити добро према свакоме, јер је вера без добрих дела мртва.

        Коментаришући покретање телевизије СПЦ – ТВ Храм, која се емитује само преко интернета, патријарх је рекао да је жеља да се чује глас Цркве и све што је вера.

Патријарх српски Иринеј

Патријарх српски Иринеј

„То је све на благом почетку. Полако ћемо радити на том пројекту. Верујем да ће једног дана бити доступна свима – да је народ гледа као све остале телевизије, а не само преко интернета“, рекао је српски патријарх.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *