Вијести, Регион

„Невена“ остаје без лиценце за „Косили“

Хемијска индустрија „Невена“ у Лесковцу ускоро ће престати да производи дечији шампон „Косили“, јер нема да плати 600.000 евра за обнову лиценце швајцарској фирми Гретер.

kosili-_620x0

ЛЕСКОВАЦ – Хемијска индустрија „Невена“ у Лесковцу ускоро ће престати да производи дечији шампон „Косили“, јер нема да плати 600.000 евра за обнову лиценце швајцарској фирми Гретер, изјавио је данас председник Самосталног синдиката тог предузећа у реструктурирању Небојша Перовић.

Он је апеловао да држава помогне „Невени“ и додао да би плаћањем те лиценце држава могла да повећа свој удео у том предузећу.

„Од када је пре три године раскинута приватизација и када смо поново у власништву државе, радници „Невене“ раде и сами зарађују плату. Производња познатог шампона „Косили“ чини 80 одсто нашег производног програма и ако останемо без лиценце, радници ће остати без плата и радних места“, рекао је Перовић.

Он је подсетио да је држава од „Невене“ одузела четири хектара земљишта за изградњу фабрике Јура.

„Мислим да плаћање лиценце може да буде неки вид компензације за то земљиште“, рекао је Перовић на конференцији за новинаре у седишту Самосталног синдиката за Јабланички округ.

На прес конференцији којој су присуствовали и представници предузећа Поречје Вучје, такође у реструктурирању, подржан је захтев синдиката Независност и Савеза самосталних синдиката за смену министра привреде Саше Радуловића.

Синдикати су 27. новембра затражили смену Радуловића јер, како кажу, „прелаже законе који су против интереса радника и предузећа посебно оних у реструктуирању, као и законе који додатно смањују права радника, игра се „личним картама“ и проценама вредности имовине предузећа“.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *