Вијести, Регион

Нека Вучић буде опрезан – из ЕУ су кренули на њега

„ДОШЛО ВРЕМЕ ДА СЕ ЕЛИМИНИШЕ ЛАЖ КАО СИНОНИМ ЗА  СЛОБОДУ МЕДИЈА”

  • Мислим да Вучић у једном није у праву – када каже да се кренуло на Владу Србије. Мислим да се кренуло на њега, а не на Владу Србије. Никоме у Европи не одговара јак премијер Србије, без обзира ко он био, него је потребан неки поданик који ће аплаудирати на све глупости које долазе из Европске уније и говорити како је најбоље оно што смисле у својим кабинетима
  • Они ће се сада повући и сачекати да поново нешто ураде, тако да то неће престати. Њима не треба нико јак у Србији и то је основна порука. Србија да би могла да иде даље мора да има јако лидерство као што имају све развијене земље света

         ПРЕДСЕНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је премијер Србије Александар Вучић потпуно у праву и да се у полемици са портпаролком ЕК Мајом Коцијанчич не ради о слободи медија већ о лажима Европске комисије. 

         „Не ради се овде о слободи медија и слободи говора, то нико не спори. Сведок сам да је он много пута у разговорима то подржао, али се овде у неким стварима ради о лажима”, оценио је Додик за ТВ Пинк.

         Додик је напоменуо да Европска комисија, која се позива на чињеницу да неким независним удружењима даје одређену финансијску подршку никада није рекла да ће проверити да ли они говоре истину или лаж.

         „У правилу, данас синоним за слободу говора требало би да буду лажи што се тиче Европске комисије”, додао је Додик. 

         „У сваком случају, Вучић је што се тога тиче потпуно у праву. Ја то разумем јер сам и ја био у таквој ситуацији – да све што они учине из Европе овде у сумњивим трансферима према такозваним невладиним организацијама којима је једини циљ да омаловаже или нешто слично ураде, а не да подрже здраву слободу говора засновану на чињеницама и истини”, рекао је Додик.

         Додик је поновио да апсолутно разуме ситуацију и да је Вучић у праву, али да треба да буде опрезан.

         „Мислим да у једном није у праву – када каже да се кренуло на Владу Србије. Мислим да се кренуло на њега, а не на Владу Србије. У том погледу никоме у Европи не одговара јак премијер Србије, без обзира ко он био, него је потребан неки поданик који ће аплаудирати на све глупости које долазе из Европске уније и говорити како је најбоље оно што смисле у својим кабинетима”, оценио је Додик. 

         Додик је додао да Вучић једино треба да води рачуна о интересу Србије.

         „Мислим да све треба гледати у једном контексту – сада предстоје разговори око Бриселског споразума и сада би требало умањити снагу и значај и евентуално припремити негативни контекст што се тиче људи из Србије”, рекао је Додик.

         Додик је нагласио да је коначно време да се на јавној сцени елиминише лаж као синоним за слободу медија.

         „Не желим никога да правдам, али смиривање укупне ситуације би највише допринело укупној стабилизацији на свим просторима”, сматра он.

ДОДИК: Нека Вучић буде опрезан – из ЕУ су кренули на њега

ДОДИК: Нека Вучић буде опрезан – из ЕУ су кренули на њега

Додик је на крају нагласио да Вучић има његову пуну подршку и поновио да треба да буде опрезан.

„Они ће се сада повући и сачекати да поново нешто ураде, тако да то неће престати. Не треба њима нико јак у Србији и то је основна порука. Србија да би могла да иде даље мора да има јако лидерство као што имају све развијене земље света”, закључио је Додик.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *