Регион

Небојша Медојевић је за Црну Гору у НАТО, само жели да се одлука донесе на референдуму

НЕЋЕ УЧЕСТВОВАТИ У ПРОТЕСТУ ПРОТИВ АЛИЈАНСЕ – ИНТЕРЕСУЈУ ГА САМО ИЗБОРИ И ПРЕЛАЗНА ВЛАДА  

  • Након хапшења црногорског држављанина Влатка Вучелића у Немачкој, након терористичких напада у Паризу, рекао да „кључни људи“ из врха власти шверцују оружје терористичким организацијама попут ИСИЛ-а, Ал Каиде и Ф.А.Р.Ц. А сада тврди да је мета вербалног деликта и да се “ствара атмосфера Информбироа, како би Ђукановић вратио пољуљани ауторитет”

         „У ДEМОКРАТСКОМ фронту од почетка имамо договор око питања НАТО, јер је то једна од наших најважнијих политичких разлика. Имамо договор и тога се држимо.

         За 12. децембар је најављен протест парламентарних странака које се противе приступању НАТО-у, ту ће вероватно бити и СНП, али ми нећемо учествовати”, рекао је Медојевић подгоричком дневном листу Вијести.

         Он је подсетио да се ПзП не противи чланству Црне Горе у Северно-атланској алијанси, али да је тражио да се о томе одлучи на референдуму.

         Он је казао да одлука у вези са наредним протестом нема везе са могућим изборним коалицијама.

         Упитан због чега онда посланици његове партије нису дошли на свечану седницу Скупштине на Цетињу пре два дана, Медојевић је објаснио да је то због бојкота парламента.

         „Наши захтеви остају исти, слободни избори и прелазна влада. Ово што се сада ради у Скупштини је добијање на времену Ранка Кривокапића јер смо све ово већ завршили у оквиру Радне групе за враћање поверења у изборни процес 2013.”навео је лидер ПзП.

         „Ако  се отворе преговори о саставу и мандату прелазне владе и евентуланог датума парламентарних избора, ДФ ће учествовати у разговорима”, рекао је он.

         На питање да ли је то његов или став коалиције, Медојевић је рекао да су неспорно они заинтересовани за конкретна питања прелазне владе.

         Он је подсетио да су, након рада Радне групе за враћање поверења у изборни процес, 2013. усвојени закони о бирачким списковима, о избору одборника и посланика и финансирању партија,  али да је ДПС већ на Уставном суду оборио важне одредбе, између осталог о забрани запошљавања током изборне кампање.

         „Зато ми хоћемо преговоре само око прелазне владе. МУП је требало да очисти бирачке спискове јер не знамо ко је све у њима.       Подаци са пописа становништва и из Централног бирачког списка се не подударају. То је велики посао, јер је то у папирима, није у  електронској форми”, рекао је Небојша Медојевић.

         Коментаришући најаву Владе да ће против њега поднети кривичну пријаву  за лажно пријављивање , Медојевић каже да се “режим уплашио протеста”.

         „Хоће да застраше народ који је све масовнији на протестима”, наводи он као разлог због чега је Влада сада одабрала тренутак да га  кривично гони .

         Он подсећа да су Андрија Мандић и Славен Радуновић процесуирани за наводно рушење уставног уређења.

         Медојевић је након хапшења црногорског држављанина Влатка Вучелића у Немачкој, након терористичких напада у Паризу, рекао да „кључни људи“ из врха власти шверцују оружје терористичким организацијама попут ИСИЛ-а, Ал Каиде и Ф.А.Р.Ц.-а.

Небојша Медојевић

Небојша Медојевић

Медојевић тврди да су он и колеге мета вербалног деликта и да се “ствара атмосфера Информбироа, како би Ђукановић вратио пољуљани ауторитет”. Он подсећа да је на ту тему већ раније давао исте изјаве и да сада није рекао ништа ново, што већ није објављено.

(Вијести)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара