Вијести, Регион

Напад не полицијску станицу у Зворнику извео Нердин Ибрић

САРАЈЕВСКИ МЕДИЈИ ГА ПРЕДСТАВЉАЈУ КАО ОСВЕТНИКА, А НЕ КАО ТЕРОРИСТУ

  • Ухапшен Авдулах Хасановић са којим се убица током последња три месеца интензивно дружио. Хасановић је раније хапшен у акцији СИПА „Дамаск“. Због сумње да је био припадник Исламске државе. У сваком случају, до прошле године је боравио у Сирији

        НАПАД на полицијску станицу у Зворнику извео је Нердин Ибрић, који је убио једног а ранио двојицу полицајаца.

        Рођен је и живео је Кучић Кула, код Зворника. Сарајевски медији тврде да је Ибрић имао годину дана када су 1. јуна 1992. године припадници Војске Републике Српске с припадницима зворничке полиције и паравојних јединица из Србије, одвели и убили његовог оца Сејфу.

        Представљају га, дакле, као неког осветника а не класичног cу, а истовремено наглашавају да су он и његова мајка били међу првим Бошњацима-повратницима у Кучић Кулу која је, након потписивања Дејтонског споразума 1995. године, припала Републици Српској.

        Ибрић је у понедељак у 19.00 сати дошао аутомобилом испред полицијске станице у Зворнику, пуцао из пушке и убио полицајца који је стајао на вратима (Драгана Ђурића). Потом је ушао у станицу и наставио да пуца, ранивши још двојицу.

        Остали полицајаци су запуцали према Ибрићу и убили га током размене ватре.

        Поводом зворничког напада, припадници СИПА су ухапсили Авдулаха Хасановића који се доводи у везу са терористом Ибрићем.

        Тврди се да се убица током последња три месеца интензивно дружио са Хасановићем који је раније хапшен у акцији СИПА „Дамаск“. Због сумње да је био припадник Исламске државе.

Полицијска станица у Зворнику

Полицијска станица у Зворнику

Ухапшен у септембру 2014. године, када и Хусеин Билал Боснић. До прошле године је боравио у Сирији.

Ако је судити према Хасановићевим активностима на друштвеним мрежама, овај припадник селафијског покрета у БиХ био је чест гост на предавањима Јусуфа Барчића и Нусрета Имамовића.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *