Вијести, Регион

Највећа грешка Вучића је што Србија није дала концесију за своје путеве као Хрватска

„О ПРЕГОВОРИМА СА ПРИШТИНОМ НИЈЕ НЕОПХОДНО ДА ГРАЂАНИ ЗНАЈУ СВАКИ ДЕТАЉ, ВЕЋ ТО ТРЕБА ДА ЗНАЈУ МИНИСТРИ И ПОСЛАНИЦИ”

* Будуће генерације ће ми бити захвалне, иако сам сигуран да од 70 до 80 одсто људи тешко да разуме и подржава оно што радимо

* Рекао да му је највећа, стратешка грешка што Србија није дала концесију за своје путеве као Хрватска: „Ја бих себе сад разапео због тога што сам погрешио, што нисам израчунао и што сам био глуп да то не урадим“

* ФАКТИ: Сећате ли се: слично је поводом Косова и Метохије током 2002-ге било између Зорана Ђинђића и Војислава Коштунице. Ђинђић је говорио време је, а Коштуница прерано је. Али, проблем је што су и Вучић и Николић далеко од онога што су за КиМ и Србију хтели и тражили Ђинђић и Коштуница. Зато их многи и оптужују за издају и велеиздају.Узгред: хоће ли Николић отрпети ову „лекцију”?

ПРЕМИЈЕР Александар Вучић казао је да је још увек рано да се говори о коначном решењу статуса Косова.

„Још је рано да се говори о коначном решењу. Ми морамо да видимо како се ствари крећу и какви су потези које треба да предузимамо”, казао је Вучић у интервјуу за Прву телевизију.

Он је рекао да нема нових услова за чланство Србије у Европској унији и да су разговори у Бриселу о питању Косова увек тешки. Он је додао да су се „ствари помериле на горе у међувремену” и да је о томе обавестио представнике Европске уније.

Говорећи о преговорима Београда и Приштине о Косову Вучић је казао да није неопходно да грађани знају сваки детаљ, већ да то треба да знају министри и посланици.

Пред Србијом је веома озбиљна будућност, нагласио је Вучић, истакавши да ће у 2016. години грађани осетити бољитак и да ће Србија постати здравија држава.

„Не бавимо се триковима, радимо за будућност и резултати ће се видети до маја 2016. године. Морамо да радимо одговорно и сви у Србији, укључујући и мене, морамо да се мењамо, радимо и зарадимо, да добијамо онолико новца колико радимо“, рекао је Вучић за Прву телевизију.

Он је поновио да ниједан стручњак из земље и иностранства није против мера владе, као и да сви у Европи и свету говоре да је Србија на правом путу.

„Будуће генерације ће ми бити захвалне, иако сам сигуран да од 70 до 80 одсто људи тешко да разуме и подржава оно што радимо“, рекао је Вучић.

Премијер је додао да је смањено само 40 одсто пензија и 80 одсто плата, али само у јавном сектору, што сви, како је навео, заборављају.

Вучић је поновио да неће тражити изговоре за реформе и да ће наставити да се труди да се оне спроводе, истичући да ће се до добрих резултата може доћи само радом, трудом и знојем.

„Ако успемо да завршимо посао око Железаре, ако наставимо добре резултате у Колубари и Бору, подигнемо производњу угља… ми смо проблеме што се тиче раста решили“, рекао је Вучић.

Он је навео да ће Србија морати да се задужује све до краја 2016. године и почетка 2017. године како би земља могла да исплаћује нагомилане обавезе, а да ће тад јавни дуг почети да пада.

„Србија неће бити сиромашна земља кад уђе у Европску унију“, рекао је премијер.

Вучић је рекао да се нада да ће ускоро доћи до решења у блокади правосуђа, да разуме неке адвокате, али да о некима у руководству не жели да говори.

„О Мирославу Мишковићу није било претреса 208 дана. Погледајте ко су кључни адвокати у којим поступцима раде и зашто се неке ствари дешавају, да не доносим ја закључке“, рекао је Вучић.

Разговарао је, како је навео, више пута са министром правде Николом Селаковићем и указао му на његове грешке у начину вођења разговора.

Вучић је рекао да највише разумевања има за просветне раднике, који нису добили повећање плата од 2008. године, и да ће држава, чим буде могла нешто да уради за њих, то и учинити.

Премијер је рекао да се не плаши реакције народа у Србији и да га брину само две ствари – сукоб који постоји између Русије и Запада, али и елементарне непогоде, са којима би, како је навео, Србија тешко могла да се избори.

„Не бисмо издржали још једну годину у којој бисмо имали две милијарде штете од неке поплаве, то Србија не може да поднесе“, рекао је Вучић.
Он сматра да му је највећа, стратешка грешка коју себи не може да опрости то што Србија није дала концесију за своје путеве као Хрватска.

„Ја бих себе сад разапео због тога што сам погрешио, што нисам израчунао и што сам био глуп да то не урадим. Хрвати су ушли у то да дају концесију за своје путеве, узеће на томе две милијарде, биће им одржавање путева боље него што је данас“, прокоментарисао је Вучић.

Он је рекао да је погрешио што је Хрватској, како је рекао, дао предност по том питању.

„Тамо је ушао Голдман сакс, и то је стратешка грешка коју не могу себи да опростим. Ја због тога ноћима нисам спавао“, закључио је Вучић.

Александар Вучић - геније?

Александар Вучић – геније?

Упитан да ли је то његова или грешка његових министара, Вучић је нагласио да је грешка стратешка и да је због тога он одговоран.

(Бета – Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *