Регион

Москва: Колоне возила дуге 3.500 км

026479

Москва је поново под снијегом, који је изазвао колапс саобраћаја и формирање колоне возила дуге укупно 3.500 километара.

Због сњежних падавина је отказан и велики број летова, а чак и авион руског предсједника није могао да слети на аеродром Внуково и морао је да продужи за Санкт Петербург.

Ово је зима с највише снијега у Москви у посљедњих 100 година: од децембра је на тај град пало више од два метра снијега, извијестила је телевизија Раша тудеј.

Више од 45.000 радника комуналне службе и 15.000 машина раде на рашчишћавању нових 26 центиметара сњежног прекривача са улица, што је скоро петина просјечних годишњих падавина.

Многи Московљани који су се синоћ враћали с посла кући провели су између пет и 10 сати у возилима пошто је просјечна брзина била седам до девет километара на сат. Скоро 150 камиона заглавило се на московском аутопуту, блокирајући сатима саобраћај.

У протекла 24 сата регистровано је преко 3.000 саобраћајних удеса, много више од што је уобичајено. Ни пјешаци нису прошли много боље – више од 50 људи повријеђено је због пада на поледици.

На московском аеродрому је отказано више од 100 полазака авиона, 56 летјелица није добило дозволу за слијетање, а 155 летова је каснило преко три сата.

У неким областима Русије су у децембру забиљежене најниже температуре у посљедњих 70 година.

Метеоролози предвиђају још снијега наредних дана, а временски услови ће, како наводе, остати слични до краја фебруара, па чак и у марту.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *