Вијести, Регион

Моника Белучи: Патња под Турцима вас је ојачала

027551

Позната холивудска глумица Моника Белучи, која тренутно борави у Требињу, дотакла се веома шкакљиве теме – петстогодишњег ропства под Турцима и исказала да је веома срећна што су Срби успјели да из патње изађу снажнији и спремнији за будућност.

Моника, коју сматрају за једну од најљепших жена свијета, рекла је да њој љепота ништа не значи уколико је нека особа празна, али да јој је та особина кроз живот умногоме помогла, пише београдска „Политика“.

„Трагам сваким даном за својим идентитетом. Трагање траје до краја живота. То је једини начин да напредујете, да погледате у себе и у оно што сте урадили и питате се чему све то, да ли је то добро по вас и ваше најближе, шта то значи окружењу, како доприноси свијету“, рекла је љепотица и додала да се недавно забринула када ју је кћерка питала шта је смисао живота.

„Моја деветогодишња кћерка Дева недавно ме је питала: ‘Мама, шта је то смисао живота?’ Остала сам нијема за кратко, помислила сам како то да ме моје дијете већ то пита, а онда сам јој рекла: ‘Драга моја, за тим ћеш трагати цијели живот'“, рекла је глумица.

Истиче да је љепота свакако предност, али да ништа не значи ако је особа празна.

„Љепота производи радозналост. Али ако иза љепоте нема ничега, онда она никога не интересује. Чему љепота ако сте празни у себи“, каже она.

Будући да јој је било тешко да научи неколико реченица на српском језику, Белучијева каже да су јој професори рекли да је најбоље да српски учи кроз брзалице. Том приликом, осврнула се и на нашу историју.

„Знам да историја није била благонаклона према људима на овом поднебљу, поготову не на крају 20. вијека. Европа је знала само да осуђује оно што се дешавало овдје, а није имала најбољи увид у то. Под Турцима сте били 500 година, а истрајали сте. Знам да вам није било лако протеклих деценија, али чини ми се да су вас сукоби које сте преживјели додатно ојачали за даљу будућност“, закључује љепотица у интервјуу за „Политику“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *