Вијести, Регион

Мишковић до сриједе на слободи

026494

Мирослав Мишковић (68), власник “Делта холдинга”, могао би да изађе из притвора сутра или најкасније у сриједу, колико је према процјенама потребно да се обаве административни послови, под условом да уплати јемство од 12 милиона евра, преносе агенције.

У Тужилаштву за организовани криминал ће одлучити, такође до сутра, да ли ће уопште подности жалбу на ову одлуку Специјалног суда.

Право да се жали има и Мишковић, али жалбе не одлажу одлуку и уколико обезбеди новац или стави хипотеку на некретнине, могао би да се нађе на слободи уз обавезу да преда пасош и да се сваког првог у мјесецу јавља у полицијску станици у београдској општини Савски венац.

Мишковића ће његови браниоци посјетити данас у београдском Окружном затвору, како би се детаљно договорили како да поступе.

Власник “Делта холдинга” је преко својих адвоката понудио јемство од седам милиона евра у некретнинама, али је суд процијенио да је 12 милиона евра примјеренија сума.

Мишковићу је посљедњи пут продужен притвор за још мјесец дана, јер је ванрасправно вијеће Специјалног суда закључило да је он власник бројних предузећа у свијету која би могао да искористи за бјекство.

Међутим Апелациони суд у Београду је у својој одлуци да поништи рјешење Специјалног суда о одбијању јемства навео да треба размотрити да ли би, осим притвора, друге мјере за обезбјеђење да се окривљени одазива на позиве суда биле адекватне.

Специјални суд је тако у свом образложењу да Мишковићу одређује јемство до 12 милиона евра навео да су се, након што је оптужница против њега постала правоснажна, стекли услови да се прихвате друге мјере осим класичног притвора.

Мишковић је у притвору од 12. децембра.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *