Вијести, Регион

Милорад Додик: Напад у Зворнику био је терористички – из верских разлога

НАПАД У ЗВОРНИКУ ИЗВРШИО ВЕХАБИЈА – ПРЕДСЕДНИК РС ПОСТАВЉА ПИТАЊЕ „СИСТЕМА БЕЗБЕДНОСТИ”

  • „Није било никаквих података о терористичком нападу. То само говори како безбедносна структура у БиХ функционише и колико има потенцијалних терориста спавача, који су у сваком тренутку спремни да било где изведу терористички акт”
  •  Милорад Додик нагласио да ће Република Српска морати да још једном стави на дневни ред своју безбедносну структуру. Треба да видимо на који начин морамо да се бранимо од таквих који изненада нападају и ударају на институције система

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да је терористички напад на полицијску станицу у Зворнику доказ да Српска не може да рачуна на обавјештајне изворе из БиХ.

         „Није било никаквих података о терористичком нападу. То само говори како безбедносна структура у БиХ функционише и колико има потенцијалних терориста спавача, који су у сваком тренутку спремни да било где изведу терористички акт”, рекао је Додик.

         Он је истакао да је ово напад на институције система и да сигурно није индивидуалан чин, мада ће сви покушати да то на тај начин презентују.

         Додик је подсетио да је нападач изабрао као мету напада полицијску станицу, дошао са аутоматском пушком, викао „Алаху екбер” и безочно убио полицајца.

         Без обзира што је појединац извршио овај напад, каже Додик, он је морао у некој средини да буде едукован за тако нешто.

         „Очигледно је да је ту реч о нападу из верских и терористичких разлога и да је ово терористички акт”, рекао је Додик и додао да се напад десио изненада и неочекивано.

         Додик је нагласио да ће Република Српска, након свега овога, морати да још једном стави на дневни ред своју безбедносну структуру.

         „Треба да видимо на који начин морамо да се бранимо од таквих који изненада нападају и ударају на институције система”, рекао је Додик.

Милорад Додик: Напад у Зворнику био је терористички - из верских разлога

Милорад Додик: Напад у Зворнику био је терористички – из верских разлога

Председник Српске је изразио саучешће породици страдалог полицајца у терористичком нападу у којем су још двојица полицајаца рањена.

„Највећи је жал за погинулим полицајцем, који је данас мирно дошао на посао. Највећа туга је за његову породицу којој изражавам саучешће”, рекао је Додик.

Председник Српске је навео да га је телефоном назвао премијер Србије Александар Вучић, који му је рекао да пренесе изразе саучешћа породици настрадалог полицајца.

На полицијску станицу у Зворнику вечерас је припадник вехабијског покрета извршио терористички напад у коме је један полицајац убијен, а рањени Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Нападач је уз поклич „Алаху екбер” упао у просторије полицијске станице и одмах почео да пуца из аутоматске пушке.

(Срна)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *