Вијести, Регион

Милорад Додик – најбољи политичар

Кустурица открио ко је најбољи политичар по његовом мишљењу!

Редитељ Емир Кустурица изјавио је да је председник Републике Српске Милорад Додик највештији и најдаровитији политичар кога је у животу срео.

Кустурица сматра да је Додик, после бившег француског председника Франсоа Митерана, „човек који са лакоћом решава најтеже проблеме и у лету схвата економске законитости, и који је, уз то још и народни човек“.

– Постоје ови дрекавци, још отровани логиком једнопартијског система у којем се побеђује акламацијом, који говоре како није победио. Човек је победио и као председник и има скупштинску већину, рекао је Кустурица у интервјуу за „Еуро блиц“.

Редитељ је рекао да идеју и тврдње о његовој наклоности политичарима обрнуо, додавши да су политичари наклоњени њему.

– Пошто се нисам бавио поезијом, него великим пројектима који подразумевају инфраструктуру, ту мораш да контактираш са људима са власти, да нападаш фондове и министарства и да полажеш рачуне неком ко ти у томе помаже. То су утопијски пројекти који нису могли бити реализовани без наклоности државних структура, рекао је Кустурица.

Он истакао да ће све што је направио остати, али да ће остати и „јека“ која говори о томе да Гаврило Принцип није терориста.

– Остаће и јека која говори о томе да Принцип није био терориста. Вучић је рекао за Си-Ен-Ен да је он наш јунак. Додик је поставио споменик у Источном Сарајеву. Некако сам испровоцирао неку позитивну димензију код тих наших политичара. Да није било Андрићграда, Видовдан би био заборављен, рекао је Кустурица.

Он је истакао да је све што је зарадио у иностранству уложио у Србију, за разлику од оних, који су како каже, све што су зарадили у Србији изнели напоље.

Он каже да Мокра Гора има инфраструктуру какву нема швајцарска планина и да она није његова, како каже, „прћија“, нити је тамо формално директор. Његов је, каже, „Мећавник“ и фарма коју тамо има.

Емир Кустурица / © Фото: http://фотоалбум.чуварићирилице.срб/picture/DSCN8469/category/НемањаКустурицаУНишу

Емир Кустурица / © Фото: http://фотоалбум.чуварићирилице.срб/picture/DSCN8469/category/НемањаКустурицаУНишу

– Тако је било и код Андрићграда. Осим што је проглашен као круна геноцида, а да ниједан суд није утврдио да је геноцида било, напали су ме и наши, тражећи „чисте рачуне“. Три године сам непрестано понављао да је око Андрићграда одлучивао савет у којем општина има свог представника и добија финансијске извештаје. (Лидер СДС-а) Младен Босић непрестано понавља да они хоће чист рачун, и непрестано добијају тај чист рачун, рекао је Кустурица.

Извор: EuroBlic/Vesti-online.com

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *