Вијести, Регион

Филе претвара Николића у „зачарану лепотицу“ коју Јункер неће „пољубити“

ОПОПРОШТАЈНО ПИСМО ФИЛЕА НИКОЛИЋУ – УСПАВЉУЈУЋЕ И ХИПНОТИШУЋЕ МАНТРАЊЕ СА ПОТЦЕЊИВАЊЕМ ПАМЕТИ СРБИЈЕ

  • Овако нешто би и Титови пропагандисти 50-их година тешко написали: „У току протеклих пет година Европска комисија је ојачала кредибилитет политике проширења и унапредила своју способност прилагођавања, тако што је обезбедила већу усредсређеност на спровођење фундаменталних реформи у раној фази процеса проширења“
  • ФАКТИ: Ако случајно мислите да ће се Томислав Николић успротивити оваквом потцењивачком омађијавању – неће! Није њему Брисел тек тако честитао победу два сата пре затварања биралишта!

       

ДОСКОРАШЊИ европски комесар за проширење Штефан Филе охрабрен је амбициозним економским циљевима Владе Србије и поручио је да ће њен пут ка Европској унији и даље бити захтеван процес, а Томиславу Николићу се – у писму које му је упутио -захвалио на подршци европској перспективи земље.

Та подршка је, наводи Филе у писму Николићу, значила да је Србија спремна да одлучно иде ка Европској унији у изазовним условима и додаје да је импресиониран достигнућима Србије у овим тешким временима.

        „Ко би пре пет година могао и да замисли да ће нас пријава Србије за чланство у Европској унији довде довести у процесу приступања“, навео је у писму Филе, а саопштила прес-служба председника Србије.

        Филе истовремено упозорава на тешке економске изазове који чекају Србију, који ће, додаје, захтевати храброст и одлучност како политичког врха, тако и грађана, али наводи и да је охрабрен амбициозним економским циљевима које је Влада Србије себи зацртала у том погледу…

       Захваљујући Николићу на одличној сарадњи, Филе је оценио да је у току протеклих пет година Европска комисија ојачала кредибилитет политике проширења и унапредила своју способност прилагођавања, тако што је обезбедила већу усредсређеност на спровођење фундаменталних реформи у раној фази процеса проширења.

Уверен да ће Србија успети да одговори на кључне изазове и наставити да игра водећу улогу у региону Западног Балкана, доскорашњи европски комесар жели Србији, али и председнику Николићу успех у даљој реализацији заједничког европског подухвата.

Штефан Филе и Tомислав Николић

Штефан Филе и Tомислав Николић

„Европска комисија ће и даље бити снажан и поуздан партнер Ваше земље на даљем путу Србије ка Европској унији“, навео је Филе, који је на крају писма Николићу, као посебан израз пријатељства, својеручно написао:

„Заједно смо прешли дугачак пут од првог сусрета у Бриселу, и свих ових година сам уважавао Ваше поверење и отвореност. Надам се да ће нам се путеви поново укрстити у будућности“.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *