Регион

Милорад Додик: Испитати сумњиве приватизације

027203

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да се морају испитати сви случајеви приватизације за које се сумња да је у њима било криминала.

СНСД подржава процес испитивања криминалне приватизације. Испитаће се како је ко куповао предузећа током процеса приватизације – казао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је истакао да ће се пред Владом ускоро наћи пакет од 22 закона, како би се у Српској побољшали закони којима се регулише регистрација предузећа.

– Обезбиједиће се да се предузеће региструје за три дана на једном мјесту, те да се цијена регистрације смањи са 1.500 на 400 марака – рекао је Додик.

Додао је да подржава иницијативу СДС-а за испитивање поријекла имовине, али је оцијенио да је нацрт закона којим би то било омогућено, а који је предложила СДС, непримјењив.

– Даћемо СДС-у прилику да од нацрта до приједлога закона направи боља рјешења. Ако се то не деси нећемо подржати такав закон – рекао је Додик.

Говорећи о стању у здравству, Додик је рекао да се у марту очекује почетак градње јужног крила Клиничког центра Бањалука, те да до краја године буде завршена административна процедура како би се кренуло у градњу нове болнице у Касиндолу у Источном Сарајеву.

Предсједник СНСД-а је напоменуо да би у јуну ове године одређеним буџетским корисницима, којима је смањена плата за 10 одсто, она требала бити враћена на ниво прије смањења.

Додик је изразио очекивање да ће се лидери шест странака које чине коалицију на нивоу БиХ ускоро састати и озбиљно размотрити поруке које је недавно упутио европски комесар за проширење Штефан Филе.

Коментариши чланак

Коментара