Вијести, Регион

Милановић подсетио Вучића да је 90-их са Шешељом био „исто политичко друштво”

ПОРУЧИО МУ ДА МУ „ЉУДСКИ СМЕТА” ИЗЈАВА ДА ХРВАТСКА НИЈЕ У СТАЊУ ДА ЗАШТИТИ ДЕСЕТ ЋИРИЛИЧНИХ ТАБЛИ У ВУКОВАРУ

        ПРЕМИЈЕР Хрватске Зоран Милановић рекао је у суботу да му „људски“ смета изјава председника Владе Србије Александра Вучића да Хрватска није у стању да заштити десет ћириличних табли у Вуковару.

        „Ружно, немојмо то радити. С једне стране те ударају екстремисти у Хрватској који не могу да имају политику без конфликта и без мржње. С друге стране видим да ни с друге стране Дунава нема разумевања, не за нас и за мене лично, него нема разумевања проблема“, рекао је Милановић у Загребу говору на форуму жена Социјалдемократске партије.

        Он је додао да је овај регион прошао кроз ужасне трагедије и да из тога треба нешто да се научи.

        „Не ради се ту о десет ћириличних плоча, него о неколико стотина које смо, успут буди речено, потпуно у стању да заштитимо, али не ми или полиција, него их грађани штите, нико их не дира осим њих неколико и то је хрватски понос, то није само Вуковар“, нагласио је Милановић.

        Премијер Хрватске Зоран Милановић изјавио је у петак да неће доћи на самит у Београду 16. децембра, јер је очекивао да се власт у Србији огради од иступа Војислава Шешеља након повратка из Хага.

Зоран Милановић

Зоран Милановић

Он је оценио да је „коректно изјашњавање“ о Шешељевим изјавама „и питање културе, нарочито зато што су сви ти људи били исто политичко друштво деведесетих година“.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *