Вијести, Регион

Марић: Много је више часних полицајаца

033607

Начелник ЦЈБ Бањалука Младен Марић у емисији РТРС „Бањалучка панорама“ рекао је да се Центар тренутно суочава са проблемима у својим редовима, изазваним суспендовањем четири инспектора.

„Што се тиче ова четири полицијска службеника који су предмет криминалистичке истраге, они су суспендовани у ЦЈБ Бањалука и из Министарства унутрашњих послова. Оно што се њима ставља на терет у овом моменту нема везе са бруталношћу, премлаћивањима итд. Нека друга дјела се стављају њима на терет, а још је рано говорити о домену њихове одговорности и о домену других“, рекао је Марић.

Према његовим ријечима, када буде проведена темељна истрага, знаће се што може да доживи судски или дисциплински епилог. „Значи, оног момента кад се скупи довољан број материјалних доказа, онда се може кренути у реализацију неких активности“, истакао је Марић, и додао, да су МУП и ЦЈБ Бањалука чврсто опредијељени да се из својих редова ријеше оних који не заслужују да ту раде и који крше законе.

Марић је подсјетио да је јуче рекао да је пољуљно повјерење у полицију због суспензије четворице инспектора, али да је и једини пут да се оно врати транспарентан рад и рјешење проблема у сопственим редовима.

Начелник је истакао да ЦЈБ Бањалука има 2.300 запослених и да овај случај не би требало да ствара негативну слику о полицији генерално. „Ту је ријеч о појединцима, а полиција као систем настоји да се таквих појединаца ријеши. Много је више часних полицајаца“, рекао је Марић.

Коментарушући деветомјесечном извјештај ЦЈБ, Марић је навео да су најбројнија дјела општег криминалитета, односно имовинског криминалитета, као и да је стање негдје на нивоу прошлогодишњег. „Када говоримо о стању безбједности, настојимо и да се упоредимо са неким другима срединама. Изнијећу само два – три податка… Полицијска управа Нови Сад која покрива отприлике исти број становника као и ЦЈБ Бањалука, с тим да се ради о мањој површини, на годишњем нивоу је имала 12.000 кривичних дјела, а вве године очекују 17.000. ЦЈБ Бањалука је на годишњем нивоу већ годинама између 5.000 и 6.000 кривичних дјела. Љубљана има 24.000 кривичних дјела“, рекао је начелник.

Марић је нагласио да се грађани Бањалуке могу осјећати заштићено и да ЦЈБ настоји да оствари што бољу сарадњу са грађанима.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *