Вијести, Регион

Македонија ће за 15 година постати албанска држава

ГЕОРГИЈЕВСКИ: Македонија ће за 15 година постати албанска држава

БИВШИ СКОПСКИ ПРЕМИЈЕР ПРИЗНАО ДА ОПСТАНАК ЊЕГОВЕ ЗЕМЉЕ ВЕЋ ЗАВИСИ ОД ДОБРЕ ВОЉЕ АЛБАНАЦА.

Љупчо Георгијевски

  • Од све новорођене деце у 2012. години, 50 одсто су хришћани и исто толико муслимани. Број Македонаца се годишње смањује за четири до пет одсто, док број Албанаца повећава три до четири одсто – указао је Љупчо Георгијевски
  • Лидер партије ВМРО-Народна сада се залаже за формирање балканске конфедерације и мисли да би то био корак ка миру, а не да се суочавамо са ратом

БИВШИ македонски премијер Љупчо Георгиевски упозорио је сународнике да ће њихова земља за 15 година постати албанска држава, а да ће за седам до осам година у тој земљи доминирати муслимани.

„То је реалност. Ако погледате демографске процесе у Македонији, видећете да су страшни. Од све новорођене деце у 2012. години, 50 одсто су хришћани и исто толико муслимани“, рекао је Георгиевски.

Он је за софијски дневник „Прес“ навео да се број Македонаца годишње смањује за четири до пет одсто, док број Албанаца повећава три до четири одсто.

Георгиевски, који је почасни председник ВМРО-Народна, каже да није више поборник идеје стварања етничко чистих држава на Балкану.

„Ову идеју желео сам да реализујем у оквиру балканске конфедерације на коју би своју сагласност дале све државе. То би био корак ка миру, а не да се суочавамо са ратом“, рекао је Георгиевски.

Љупчо Георгијевски

Љупчо Георгијевски

Уколико се данас анализира ситуација, каже Георгиевски, види се да процеси нису кренули напред.

БиХ постоји само на папиру, тамо реално држава не функционише. (Самопроглашено) Косово је још увек подељено и наставља да ствара проблеме између Албанаца и Срба. Македонија је перманентно нестабилна и њен опстанак данас зависи од добре воље Албанаца“, сматра Георгиевски.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *