Вијести, Регион

Љајић: Не правите сензацију од Крстића

002944

Расим Љајић изјавио да успјешност владе и ефикасност у економским реформама зависи од политичке воље странака владајуће коалиције, а мање од појединаца.

Потпредсједник Владе Србије је Радију Београд изјавио да зато од именовања Лазара Крстића за министра финансија не треба правити велику сензацију, будући да, и поред тога што економску политику креирају министри, коначну ријеч у свему ипак има влада.

„Не треба критиковати човјека који још није почео да ради. Нити већина зна о коме се ради, нити је он направио неки потез да би требало да буде критикован. Не треба да стварамо атмосферу као да од тога зависи хоће ли ова влада бити успешна и хоћемо ли изаћи из кризе“, казао је Љајић.

Поводом довођења странаца у Владу Србије, Љајић је рекао да би они најкориснији могли бити као савјетници или менаџери у јавном сектору, што потврђују искуства у прошлости.

„Имате феноменалних стручњака који су много помогли, али и оне који нису знали ништа и који су били на пројектима у којима се вјероватно перу паре разних међународних организација“, рекао је Љајић.

Он каже да није био консултован у вези са новим кадровском рјешењима у влади, али и додаје да је то природно јер број посланика одређује политички утицај странке.

За функционисање реконструисане владе ће, међутим, како је рекао, бити важно да однос снага међу владајућим странкама буде очуван.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *