Вијести, Регион

Љајић: Муфтија Зукорлић је штетан

002944

Постојање двије исламске заједнице у Србији је апсолутно нелегитимно, а муфтија Муамер Зукорлић је штетан, каже потпредсједник владе и лидер СДПС Расим Љајић.

Љајић је у интервјуу за новопазарске медије рекао да је његово право да то каже као муслиман и човјек из Новог Пазара који је заинтересован за ситуацију у том граду.

Као политичар увијек ћу да кажем свој став да су и једна и друга исламска заједница нелегитимне, апсолутно нелегитимне. А шта ће они да уреде то је њихова ствар, њихова одлука и људи који су у институцијама исламске заједнице, рекао је Љајић који је и министар унутрашње и спољне трговне и телекомуникација.

Он објашњава да је овакво стање са двије исламске заједнице лоше за све јер, како каже, даје лошу слику, генерише лошу климу и лошу перцепцију о свима.

Љајић је, додуше, признао да сада има мање злоупотребе Исламске заједнице, али додаје да је то зато што су ствари разоткривене захваљујући прије свега изборима на којима се Зукорлић појавио као предсједнички кандидат и освојио мање од 20 одсто гласова.

То је неумитно, све друго су бајке. Изаћи на изборе са толиким ресурсима, водити најпрљавију кампању и освојити мање од 20 одсто значи да сте ви своје рекли. Потпуно чиста ситауција. Они више не могу да маниулишу колико су манипулисали, навео је Љајић и закљуцио да је то била чиста злоупотреба Исламске заједнице, ахмедије, људи, џамија, свега што је исламско и муслиманско.

Он наводи и да има потпуно идентичан став као и министар без потфеља Сулејман Угљанин – да исламска заједница треба да буде обједињена.

Ми нећемо да се мијешамо, иако приницпијелно сматрамо да је ово стање неодрживо, јер исламске заједнице нису политичке стране којих можете имати више. Али не и исламских заједница. То прави проблеме од џеназа (сахрана) до весеља. Не знате кога да доведете. Зато то мора да се прекине ако желимо да живимо нормално, поручио је Љајић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *