Вијести, Регион

Лазар Крстић одлучио: Бићу министар финансија

032190

Лазар Крстић, који је у последње вријеме,послије одласка Млађан Динкића, помињан као фаворит за функцију новог министра финансија, потврдио је да је вечерас договор постигнут и да је он прихватио да обавља послове члана Владе на позицији министра финансија.

– Потврђујем да сам са господином Александром Вучићем постигао договор и да ћу у реконструисаној влади бити министар финансија – изјавио је Лазар Крстић о коме се претходних дана говорило као о најозбиљнијем кандидату за ту позицију. Претходно, Крстић се вечерас састао са Александром Вучићем и током разговора је постигнут коначни договор о ангажовању у Влади овог младог стручњака који је 2007. године на престижном америчком универзитету Јејл дипломирао математику, економију, политичке науке и етику.

Како сазнаје Блиц, за почетак ће овај економиста, родом из Ниша, који је запослен у њујоршкој канцеларији консултантске куће „Мекензи“, радити на спровођењу већ усвојеног Акционог плана Владе Србије, а од јесени ће порадити и на могућим новим мјерама које би омогућиле да Србија у наредном периоду има одржив финансијски систем.

Крстић је јуче стигао у Србију и срео се са првим потпредсједником Владе Александром Вучићем. Њих двојица су тада постигли начелан договор о томе да млади талентовани човек преузме ресор који је до скоро водио Млађан Динкић.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *