Вијести, Регион

Кустурица: Мени су надлежни Његош и Дучић, а не син Алије Изетбеговића

1514-emir-kusturica-foto-01-blic-milos-cvetkovic

Мени су надлежни, а ја њима одговоран Иво Андрић, Петар Петровић Његош и Дучић, а не син Алије Изетбеговића, изјавио је синоћ Емир Кустурица гостујући у Дневнику 3 Радио-телевизије Републике Српске.

„Према томе. прича о томе да ли ја могу бити нечији издајник само говори о јачању онога што ми зовемо међуетничка мржња“, констатовао је Кустурица коментаришући изјаву Бакира Изетбеговића да је „Кустурица велики редитељ и велики издајник свога народа“.

“За Бакира Изетбеговића ми смо Власи – Влашине” – додао је Емир

Кустурица је рекао да су га многи вријеђали од његовог појављивања у јавном животу прије више од 30 година.

„Ја сам огуглао на све увреде. Посебно на оне којима није мјесто тамо гдје јесу, а посебно на оне који се називају предсједником нечега што практично не постоји. Јер, ако један човјек замисли да он другој нацији може да одређује шта је он и не дозоволи да будемо оно што желимо и осјећамо, то значи да он једноставно није зрео и није случајно да је такво стање у ономе чему он бива предсјеник.”

Коментариши чланак

Коментара

3 comments on “Кустурица: Мени су надлежни Његош и Дучић, а не син Алије Изетбеговића

  1. Kusturica, jedan istinski veliki čovek i veliki umetnik ! I ostali… mali, mali, maleni trovači ljudskih duša… mržnju ne možeš da izdaš ! krvoloke ne možeš da izdaš ! sve što je destruktivno ne možeš da izdaš…. čovek treba da se zahvali Bogu ako uspe da im pobegne… Kusturica se mudro sklonio od nepodnošljivog zla… Ove godine i ovo vreme pamtiće se po Kusturici koji ih je svojom kreativnom snagom osvetlio i pripremio za budućnost… na onom malom jezičku zemlje pored Drine stvorio je mesto ..večite sreće,, … tu sunce nikada neće prestai da sija… sjednio je na tom mestu najveće srpske umove; i Teslu, i Andrića, i Njegoša, i Dučića, i sve nas kojima se na momente činilo da su nam vrata budućnosti zatvorena… za sve što je Veliki Kusturica učinio za Srpski narod ne postoje reči kojima možemo da mu se zahvalimo…jedino možemo da se zahvalimo Bogu što je tog čoveka poslao medju nas…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *