Регион

Красић: Вратимо Косово уз помоћ Русије у оквире УН и резолуције 1244

krasic
Зоран Красић: Даме и господо, данашњу конференцију смо посветили овим, не може се више рећи ни најновијим дешавањима у Републици Србији, пошто у континуитету трају 13 година.

Користимо прилику да обавестимо јавност и да позовемо све грађане да присуствујују митингу Српске радикалне странке који ће бити 24. марта у Косовској Митровици, да искажемо народно јединство око чувања Републике Србије и око јасне поруке да је Косово и Метохија саставни део Републике Србије, да око тога нема никаквих договора и преговоре, или било каквих импровизација на тему територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

Уједно и оптужујемо и осуђујемо постојећу власт Републике Србије која не мари за виталне интересе народа и Републике Србије, већ пристаје да глуми неке разговоре и да срозава достојанство српског народа. Упозоравамо их да је ово последња прилика да кажу „не“ и „доста“ тим уценама и притисцима. Србија мора да буде јединствена!

Осуђујемо свакога ко не поштује Устав Републике Србије и оно што су њени грађани на референдуму одлучили – у каквој Србији желе да живе.

Позивамо их да прекину са медијским манипулацијама и застрашивањем народа и да напокон изађу са истином: од тог проевропског пута, као што се види, нема ништа. Апсолутно нема ништа.

Нама би у овом тренутку могло да буде и драго што, напокон, сада сви јасно виде да су радикали били у праву, јер 13 година говоримо „не ЕУ“. А све власти ових 13 година, самом чињеницом да су пристале да воде разговоре о неким условима, или неком ходању према ЕУ, срозале су ову државу и презадужили је.

И, као што видите, нема никакве разлике у власти за ових 13 година. Мењају се имена и презимена, али се не мења правац, а Србија за ових 13 година интензивно пропада.

Уколико желимо да спречимо тај економски суноврат и то пропадање, морамо да кажемо „не“ Европској унији и да се окренемо нашим потенцијалима, нашој територији и да бранимо своје.

Позивамо власт, уколико има смелости и храбрости, да питање Косова и Метохије преко Русије поново врати под окриље УН и нечега што је Резолуција 1244. ЕУ никада српском народу није била гарант ни за шта. За ових 13 година, толико су притискали Србију, а власти пристајале. И увек се ЕУ јављала као гарант, а никад ниједну гаранцију није поштовала. Зато је Србија дошла у ову ситуацију да не зна где су јој границе.

Треба да се прекине са тим играријама о заједници општина, о преносу неких, наводно, надлежности на неке тамо терористичке институције, да се прекине са другим лажима, да се узме Устав у руке и да се према Уставу каже „не“. У српском народу не сме нико да прихвати да разговара, а камоли да потпише нешто што би нарушило територијални интегритет и суверенитет Републике Србије.

Позивамо све грађане да нам се прикључе у овој борби да сачувамо Косово и Метохију у саставу Републике Србије. Позивамо све који су у могућности да 24. марта у Косовској Митровици демонстрирамо јединство свих грађана Републике Србије који воле Републику Србију и који желе да је сачувају. Позивамо и оне који су 11. марта ишли да положе цвеће. Позивамо и оне који су шетали 12. марта. Није никаква конфронтација уколико се 24. марта појаве у Косовској Митровици.

Сачувајмо Србију! Сачувајмо је због поколења која долазе.

Очигледно, ове мартовске Иде су најопасније. Овај март је пресудан за то да ли Србија постоји или не постоји.

Ако не можемо да се организујемо, да се ујединимо и да сложно подигнемо глас и кажемо „не“, као народ да кажемо „не“ онима у Бриселу, као народ да кажемо „не“ овима који врше власт, од кога онда можемо да очекујемо заштиту, ако ми сами не бранимо наше?

Још једанпут позивам све који су у могућности да нам се прикључе да 24. марта у Косовској Митровици покажемо шта је Србија.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *