Вијести, Регион

Карактер БиХ угрожава развој Српске

139124

БИЈЕЉИНА – Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да карактер БиХ угрожава развој Српске.

„У области развоја нама је највећи проблем БиХ и немогућност доношења мјера. Остављају отворену границу преко које пролазе пољопривредни производи који угрожавају нашу производњу, и то било коју врсту производње, а не само пољопривреду“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, због карактера БиХ годишње се на овом нивоу сигурно губи неколико стотина милиона марака јавних прихода, јер је граница пропулзивна за разне врсте шпекулација.

Додик је указао да је због тога тржиште преплављено и производима лошијег квалитета из земаља окружења, што ствара проблеме дефицита и угрожава сваку домаћу производњу.

„Ми то знамо и радићемо на томе“, поручио је Додик у обраћању на свечаном отварању Међународног сајма пољопривреде у Бијељини.

Предсједник Републике је апеловао да привредници и сви грађани сачувају хумани карактер друштва и помогну свима који су у стању социјалне потребе.

„Република Српска има шансу и она је неупитна у пословном и привредном, политичком, економском, социјалном, војном и сваком другом смислу“, закључио је Додик.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *