Вијести, Регион

Кацин: Нема увођење виза за регион

030219

Извјестилац Европског парламента за западни Балкан Јелко Кацин изразио је у разговору за агенцију Анадолија забринутост због озбиљне политичке и економске кризе у којој се налази БиХ.

Кацин је указао на „недостатак одговорности политичких елита у БиХ“, али и додао, да у ЕУ не желе да само брину о стању у земљи, јер би то „још више успорило и успавало политичке елите у БиХ које сањају да је одговорност наша, а не њихова“.

На питање да ли земље Уније и даље врше притисак на Европски парламент да усвоји механизам суспензије безвизног режима, јер су неке то захтијевале због, наводно, великог броја лажних азиланата, Кацин је одговорио да „то није примијетио“.

„Ја то до сада нисам примијетио. Ма како је на другој страни Тања Фајон присутна у свим медијима на западном Балкану сваког мјесеца и увијек се врти једна те иста прича из које нема ништа. Ја не видим реалну опасност да се у том смислу било што релевантно деси у скоро вријеме, а посебно не видим тог проблема у вези са БиХ. Ствара се медијска еуфорија у којој новинари из држава југоисточне Европе мрцваре сами себе, своје грађане и своју јавност. То је обмањивање и не желим учествовати у таквим расправама“, поручио је Кацин.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *