Вијести, Регион

Јемство за Мишковића 12 милиона евра

026736

Мирослав Мишковић може да буде пуштен из притвора ако положи јемство од 12.000.000 евра, одредило је Посебно одјељење Вишег суда у Београду.

Према том рјешењу, наведени новчани износ мора бити положен у динарској противвриједности и то у готовом новцу.

„Након пружања доказа суду да је положен наведени износ јемства у депозит суда, окривљени Мирослав Мишковић ће се пустити на слободу“, наводи се у саопштењу.

Мирославу Мишковићу одређена је и мјера забране напуштања боравишта уз обавезу јављања Полицијској управи за град Београд – ПС Савски венац, сваког првог радног дана у мјесецу, уз привремено одузимање путне исправе на име окривљеног – пасоша.

Против рјешења странке у поступку се могу жалити, с тим што жалба не задржава извршење.Мишковић је у притвору од децембра 2012. године.

Иначе, о јемству се говорило и претходних мјесеци, а медији су почетком јуна тврдили да су Мишковићеви браниоци спремни да Специјалном суду предложе да се власник Делта холдинга брани са слободе уз кауцију од 25 милиона евра.

Мишковићев заступник Зденко Томановић тада није хтио ни да потврди ни да демантује ову информацију, као ни евентуални износ јемства, а из Посебног одјељења вишег суда су навели да такав приједлог није стигао до њих.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је 9. маја оптужницу против власника „Делта холдинга“ и осталих која их терети да су махинацијама оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет Србије за 472 милиона динара.

Мишковићима и Ђурашковићу се на терет ставља кривично дјело злоупотребе положаја одговорног лица у саизвршилаштву и пореска утаја, а за оба дјела је запрећена казна до 10 година затвора.

Марко Мишковић је у кућном притвору, а сви остали, осим Мирослава Мишковића и Мила Ђурашковића, бране се са слободе.Одлуком суда је ове недјеље притвор продужен притвор за још 30 дана због опасности од бјекства.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *